Bekymret før Arctic Race of Norway: – Vi mangler 400 frivillige

Narvik er vertsskapet for den fjerde og siste etappen av Arctic Race of Norway. Men mangelen på frivillige skaper hodebry.

Arctic Race of Norway

I fjor ble sykkelrittet kringkastet i 180 land, noe som førte til at flere steder i Nordland fikk bred mediedekning internasjonalt.

Foto: Philipp Hympendahl / ASO

Årets Arctic Race of Norway har etapper både i Nordland og Troms. Under det 724 kilometer lange sykkelrittet, som arrangeres i august, er det et stort behov for frivillige.

Men dugnadsarbeiderne har ikke stilt seg i kø for å være med, og derfor står arrangørene nå overfor en utfordring.

– Vi mangler 400 frivillige for å få gjennomført sykkelrittet, forteller nestleder for arrangementet i Narvik, Alf Martin Solvin.

Folkefest i Narvik

Alf M. Solvin

Alf Martin Solvin er nestleder for Arctic Race of Norways etappe i Narvik.

Foto: NRK

Rundt 50.000 mennesker vil komme inn til sentrum i Narvik under rittet, og da er det behov for parkeringsvakter, billettkontrollører og andre ulike vaktroller.

– Hvert tredje år kan vi få et slikt stort arrangement til byen. Nå må vi gjøre en god jobb for at en etappe kan bli fast her i Narvik, sier Alf Martin Solvin.

På gata er det flere som gleder seg til å se byen fullstappet av mennesker. Mona Røch Aanes sier at hun gjerne stiller opp og gjør en innsats.

– Jeg synes arrangementet er spennende, og jeg gleder meg veldig til det som vil bli en folkefest her i Narvik, sier Aanes.

Lokker bedrifter

Bekymringen for å ikke få nok frivillige til å stille opp har etter hvert blitt stor.

Arrangørene går derfor ut med en belønning for foreninger som stiller opp under sykkelrittet.

– Hvis foreninger klarer å stille med 20 personer får de 5000 kroner av oss, forteller Hans Herman Henriksen som har ansvaret for gruppen med frivillige.

Ved siden av foreningene, ønsker arrangørene at så mange som mulig velger å stille opp som frivillig i august. Om for få velger å hjelpe til kan det få konsekvenser for neste år.

– Arctic Race of Norways etappe i Narvik må være suksess for at vi skal kunne arrangere dette til neste år også, sier Solvin.