Tørste trålergaster stakk av med ølfat

Mens midnattssola pyntet fjellene rundt Honningsvåg, ruslet to russiske trålergaster ut av puben med et 30-liters ølfat på slep. Oppmerksomme politibetjenter ante uråd, og tok affære.

Illutstrasjonsbilde, ølfat

Tegning: Åge Eriksen

– I forhold til ulovligheter har vi jo opplevd innbrudd tidligere. Dette er vel mer et slags utbrudd, om man kan bruke et slikt uttrykk.

Daglig leder ved Corner Spiseri i Honningsvåg, Odd Arne Nilsen, velger å ta nattens opptrinn med humør. For det er ikke hverdagskost at gjestene stikker av med et fat øl etter stengetid.

– Nei, det kan man trygt si. Hadde det ikke vært for at politiet var så oppmerksomme, kunne det tatt lang tid før vi merket at ølfatet var borte, sier han.

Stengetid

Det var like før stengetid at de to russiske statsborgerne valgte å forsyne seg av lageret.

– Vi har et lager nede i kjelleren, som egentlig er en garderobe. Der plasserer vi ølfat når det er fullt på kjølelageret. Så da har vel disse to stukket hodet inn og tatt med seg et slikt fat, som rommer 30 liter øl.

– Dere merket ingenting?

Odd Arne Nilsen

Daglig leder ved Corner Spiseri i Honningsvåg, Odd Arne Nilsen, tar nattens tyveri med humør. - I forhold til ulovligheter har vi jo opplevd innbrudd tidligere. Dette er vel mer et slags utbrudd, om man kan bruke et slikt uttrykk. Foto: Martin Tøssebo

- Nei. Sånn rent umiddelbart ville ikke vi oppdaget at det manglet et fat. Det var faktisk ikke før jeg fikk en tekstmelding fra en av politibetjentene at jeg skjønte hvordan dette hang sammen, forteller Nilsen.

I meldingen lå det et bilde av ølfatet, som har en salgsverdi på rundt 6 000 kroner.

– Politiet hadde nemlig truffet på disse to med ølfatet mellom seg, og og skjønt at det var noe som ikke stemte. Så politiet tok vare på fatet, tok et bilde av det, og sendte dette til meg.

Tatt med øl og stjålet sykkel

Ved politistasjonen i Hammerfest, bekrefter operasjonsleder for Finnmark politidistrikt, Eirin Hansen Abuukar historien.

– Politipatruljen påtraff to russere som bar på en sykkel og noe som vi først trodde var en propanflaske, men som faktisk viste seg å være en ølkagge fra utestedet Corner, sier hun.

Hansen Abuukar forteller at de to pågrepne mennene jobber ombord i en russisk tråler som ligger til kai i Storbukt, like ved Honningsvåg.

- Saken er politianmeldt, og Nordkapp lensmannskontor vil følge dette opp mandag, sier hun.

Nyheter fra Troms og Finnmark