Sist gang de møttes ble det 16 straffer – i dag skal TIL igjen krige mot Mjølner

I 2014 klarte «Gutan» så vidt å kare seg videre i cupen mot tredjedivisjonslaget Mjølner. Bård Flovik er forberedt på nok en hard kamp.

TIL-trener Bård Flovik

TIL-trener Bård Flovik er forberedt på at Mjølner kan gi dem hard kamp.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Jeg husker den kampen veldig godt. Vi fikk en tidlig utvisning, klarte aldri å avgjøre, og Mjølner kunne fort slått oss ut helt på slutten, sier Bård Flovik.

I 2014 møtte TIL tredjedivisjonsklubben Mjølner i cupen. Det sto 0–0 etter full tid og ekstraomganger. Lagene måtte da ut i en lang straffesparkkonkurranse, med åtte straffespark til hvert av lagene.

Tromsø vant etter 16 straffer mot Mjølner

I dag møtes lagene igjen, og Flovik forventer kamp fra Narvik-laget.

– Vi må forberede oss slik vi alltid gjør, og forberede oss maksimalt. Lag som Mjølner pleier ofte å overgå seg selv når de møter storebrødre, sier Flovik.

Og kveldens cupkamp blir ekstra viktig for «Gutan». Søndag tapte de 0–6 for Aalesund. På de tre siste kampene har TIL null seiere, og 1–12 i målforskjell.

– Jeg kjenner jo at jeg blir berørt av det som har skjedd den siste tiden. Men vi har ikke latt oss forstyrre. Personlig er jeg nå full av energi igjen, og veldig klar for å ta tilbake det som ligger i oss. Det er ekstra viktig for oss å slå tilbake nå. Vi skal videre i cupen, sier Flovik.

TIL har et tett kampprogram de kommende ukene. Noen utskiftninger i troppen før Mjølner-kampen er derfor naturlig, for ikke å brenne av alt kruttet. Men Flovik lover likevel at TIL skal stille et så sterkt mannskap som mulig.

– Som sagt er det viktig for oss å riste av oss de dårlige opplevelsene mot Aalesund. Vi tar Mjølner-kampen på alvor, og reiser til Narvik med et så godt lag som mulig.

Kampen mellom Mjølner og Tromsø sender vi direkte på nett fra klokken 18.00:

Direkte fra andre runde av fotball-NM

Kampen mellom Mo IL og Bodø/Glimt sender vi direkte på nett fra klokken 17.45:

Direkte fra andre runde av fotball-NM.