Hopp til innhold

Siktet for to tilfeller av ildspåsettelse

Mannen som er siktet for to tilfeller av ildspåsettelse i Vardø natt til 20. mars framstilles for varetektsfengsling i Nord-Troms og Senja tingrett klokken 14.30 i dag.

Politiet vil be om varetektsfengsling i fire uker med vilkår om varetektssurrogat innenfor helsetjenesten.

– Dersom vilkårene for varetektssurrogat ikke lengre er til stede vil påtalemyndigheten be om at mannen skal overføres kriminalomsorgen for ordinær varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i pressemeldingen fra politiet.

Mannen er siktet for å ha forårsaket brann som lett kunne medført tap av menneskeliv og for ved grove trusler og eller grovt skadeverk å ha påvirket en offentlig tjenesteperson til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling, samt brudd på besøksforbud og for ikke å ha stanset i trafikkontroll.

Mannen som er siktet for ildspåsettelse ble skutt i foten av politiet under aksjonen natt til mandag.

– Trusselsituasjonen oppsto ved at mannen kjørte inn i politiets garasjeport på politihuset i Vardø, tente på bilen han satt i og kom mot politiet med stikkvåpen. Mannen ble anropt, politiet avfyrte varselskudd uten at han stanset. Politiet så seg derfor nødt til å skyte mannen i beinet.

Når det gjelder etterforskningen så opplyser politiet at de har avhørt vitner og en av de fornærmede. Det er også foretatt kriminaltekniske undersøkelser av åstedene.

– Politiet mener å ha dannet seg et godt bilde av hva som skjedde natt til mandag 20. mars. Men det gjenstår fortsatt etterforskning, deriblant avhør av den siktede, opplyser politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i Finnmark Politidistrikt.

Politiet i Vardø har skutt en mann i beinet etter at han tente på en bil ved politihuset og kom mot politiet med en kniv. Mannen tente også på et hus i byen.
Foto: CHAND DEEP KARDEY