Nytt gull til salgs?

Leicester og Club Brugge forhandler nå med Tromsø IL om forsvarsspilleren Tom Høgli.

Tom Høgli

Tom Høgli - Club Brugge eller Leicester.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Morten Kræmer bekrefter ovenfor NRK i formiddag at de forhandler om forsvarsspiller Tom Høgli. Sportsdirektøren bekrefter at to klubber er med i forhandlingene.

NRK har fått bekreftet fra sikre kilder at det er snakk om den engelske førstedivisjonsklubben Leicester – og belgiske Club Brugge. I Leicester er det Sven-Gøran «Svennis» Eriksson som er sjef – sammen med Tord Grip. Og Eriksson lot seg imponere av Høgli backspill mot Ronaldo fra tribuneplass i Lisboa 4. juni. Leicester ble nummer 10 i The Championship sist sesong. Og klubben vil nå ha Tom Høgli.

– Vi håper å få en avklaring iløpet av de neste dagene, sier Kræmer og legger til at klubben er villig til å selge Tom Høgli.

Men Kræmer vil ikke bekrefte navnet på Championship-klubben.

Selger TIL gullet?

I går vant Tromsø 1-0 over Lillestrøm , og sikret dermed luke som serieleder. Det samme scenarioet opplevde vi for 7 år siden da Tromsø lenge kjempet om medalje.

Ved sommerpausen solgte TIL Morten Gamst Pedersen til Blackburn, mens Peter Kovacs gikk til Viking.

Da sesongen var over endte Tromsø IL utenfor medaljeplass på fjerde. Med like mange poeng og samme måldifferanse som Brann, men bergenserne hadde scoret flere mål enn ”Gutan” og fikk dermed bronsemedaljen.

Tom Høgli

Tom Høgli er mes sannsynlig på vei bort fra Tromsø.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Vil beholde Høgli

Foran overgangsvinduet i 2011 ligger Tromsø nå to poeng foran Molde, som har en kamp mer spilt enn ”Gutan”. Tore Reginiussen har allerede signert for Odense , og nå kan det se ut som Tom Høgli forsvinner fra Alfheim.

– Høgli var ”outstanding” i kveld. Jeg skulle gjerne beholt Tom ut sesongen, men vi får se hva som skjer, sier en hemmelighetsfull TIL-trener Per-Mathias Høgmo til NRK.

– Jeg tror Tom spiller i Tromsø i mange kamper til, og jeg ønsker jo at vi beholder han ut sesongen. Vi må bli vant til at vi er interessante for mange klubber siden vi presterer så godt i serien, forteller Høgmo.

Avhengig av salg

Sportsdirektør i Tromsø, Morten Kræmer, melder at det ikke bare er Club Brugge som har meldt sin interesse for forsvarsspilleren.

– Vi er i kontakt med to klubber, og regner med å få .

– Vi ønsker å beholde Tom av sportslige grunner, men vi vet også at klubben er avhengig av salg for å kunne drifte videre. Da blir timingen og prisen avgjørende.

Morten Kræmer

Morten Kræmer, sportsdirektør i TIL.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Tom Høgli vet ikke så mye om interessene selv.

– Det er jo spennende at flere er interesserte. Jeg er nærmere en proffdrøm enn noen gang, sier Høgli til NRK.