Hopp til innhold

Tore Reginiussen til dansk storklubb

Tore Reginiussen går fra tyske Schalke 04 til den danske fotballklubben Odense Boldklubb.

Tore Reginiussen

Tore Reginiussen skal ikle seg drakt nummer 8 på Odense ballklubb fra juli.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Tore Reginiussen vil ikle seg drakta til danske Odense ballklubb allerede 1. juli. Det skriver nettsidene til klubben.

– Vi er glade for at vi har lykkes å hente Tore Reginiussen til OB. Han er en spiller med et enormt potensial. Han fikk det siste året spolert av skader, men har levert sterkt i Tromsø i vår. Han er en atletisk og sterk spiller, med et solid overblikk og en fremragende og rolig holdning til spillet, sier adm. direktør i klubben Thomas Christensen til ob.dk.

OB kom på andreplass i den danske serien i fjor. Laget skal i løpet av året i kvalifisering til Champions League.

Ferdig som leiesoldat

Tore Reginiussen sier til NRK at han gleder seg veldig til å starte i sin nye klubb.

– Det blir først og fremst godt å være ferdig med leiesoldattilværelsen. Det er greit med den tryggheten det gir. Nå kan jeg konsentrere meg om fotballen, sier Reginiussen.

Han tror de gode resultatene i TIL har gitt ham tillit blant utenlandske klubber igjen. Kroppen har fungert, og han har vært skadefri.

– Jeg har fått signal om at de har ønsket og hentet meg over lengre tid. De har gitt signaler på at de vil satse på meg og bygge opp forsvaret rundt meg, sier Reginiussen om hvorfor han ønsket seg til Odense.

Tilbud fra Tyskland


Ifølge midtstopperen fra Alta var det flere klubber både i Norge og Tyskland som viste interesse for ham. Han mener det var en ekstra trygghet å komme til en klubb som har vært interessert i ham lenge.

– I Bundesligaen hadde jeg måttet kjempe meg inn på laget, og jeg hadde blitt en backup. Jeg ville ikke risikere det igjen, sier Reginiussen.

Han forteller at han kunne ønske seg tilbake til Tromsø og TIL på et senere tidspunkt.

– Ennå har jeg lyst til å prøve meg i utlandet. Men jeg vil sikkert tilbake til Tromsø på et senere tidspunkt, sier midtbanespilleren.


Tre års kontrakt

Kontrakten er på tre år, og løper ut juni 2014. Reginiussen har siden tidlig i april vært tilbake i Tromsø. Han ble leid ut til TIL fra Schalke, den tyske klubben han har spilt i siden 2010.

Skadeproblemer har skapt problemer både i Tyskland og under utleie til den italienske klubben Lecce. Men i TIL har han spilt seg tilbake i toppform.

Gleder seg


Til OB sine nettsider sier Reginiussen at han ser fram til å begynne i den nye klubben.

– Personlig håper jeg på å prestere på høyeste nivå, og jeg gleder meg til å komme i gang i Odense, sier han til nettstedet.

I Odense blir Reginiussen lagkamerat mednorske Espen Ruud og Atle Roar Håland.

Høgmo gratulerer

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo mener det hele tiden lå i kortene at Reginiussen ville vurdere eventuelle tilbud fra utenlandske klubber.

– Vi skulle selvfølgelig gjerne hatt Tore i Tromsø, men det viktigste er at han nå er tilbake for fullt. Det er bare å ønske ham lykke til, sier treneren.

Høgmo sier at TIL uansett ikke har økonomisk pondus til å konkurrere med tilbudet Reginiussen har fått i Odense.

– Vi får håpe at dette utenlandsoppholdet blir mer positivt for Tore, sier Høgmo.