Hopp til innhold

Redaktør frykter han kan få sparken

Barents Observer-redaktør Thomas Nilsen risikerer skriftlig advarsel og i ytterste konsekvens sparken for omtalen av situasjonen til egen avis, skriver Journalisten.

Thomas Nilsen

FRUSTRERT: Redaktør i BarentsObserver, Thomas Nilsen frykter sensur når avisa ikke lenger kan jobbe etter redaktørplakaten.

Foto: Gyda Hesla

Redaktør i Barents Observer, Thomas Nilsen, er ifølge fagbladet Journalisten kalt inn på teppet til den nyutnevnte styrelederen i Barentssekretariatet, Stig Olsen.

Bakgrunnen er Nilsens fremstillingen i media av den pågående konflikten om nettstedet skal gå under redaktørplakaten, eller ikke.

Olsen mener dette er et brudd på lojalitetsplikten overfor arbeidsgiveren.

Skriftlig advarsel

I forrige uke slo redaksjonen i Barents Observer full alarm om mulig sensur, etter at politikerne som utgjør styret i Barentssekretariatet vedtok at nettstedet ikke skulle ha en fri stilling som nyhetsformidler.

Barentssekretariatet er i stor grad finansiert av Utenriksdepartementet, som fredag gikk ut med støtte for redaksjonell uavhengighet for nettavisen.

Nå skriver Journalisten altså at Barents Oberver-redaktør Thomas Nilsen er kalt inn på teppet til den nyutnevnte styrelederen, Stig Olsen, og at det i innkallingen til møtet står at arbeidsgiveren vurderer en skriftlig advarsel med grunnlag i hvordan Nilsen har reagert på vedtaket fra representantskapet.

Barentsobserver

SENSURFRYKT: Trude Pettersen, Thomas Nilsen, Atle Staalesen og Jonas Karlsbakk har skrevet under på oppropet mot at Barents Observer mister den redaksjonelle friheten.

Foto: Amund Trellevik/NRK

– Jeg oppfatter innkallingen til drøftelsesmøtet om min stilling som en første advarsel om oppsigelse, sier Nilsen til NRK.

– Den begrunnes i at vi i redaksjonen i Barents Observer har publisert en artikkel i kommentarfeltet vårt, der vi stiller oss undrende til vedtaket fra våre eiere om at vi ikke får følge redaktørplakaten, sier Nilsen.

– Fortsetter som før

Styreleder Stig Olsen ønsker ikke å kommentere saken til NRK.

Til Journalisten sier styreleder Olsen, ogTomas Norvoll, som er leder av representantskapet i Barentssekretariatet, at nettavisen skal få fortsette som tidligere.