Hopp til innhold

– Dette er først og fremst en omdømmekrise

Styreleder Stig Olsen er bekymret for Barentssekretariatets omdømme etter at flere av de ansatte har uttrykt mistillit til leder Pia Svensgaard.

Created by InfoDispatcher

VIL RYDDE OPP: Styreleder, Stig Olsen, mener Barentssekretariatet nå vil oppleve en omdømmekrise

Torsdag i forrige uke ble det kjent at de ansatte ved Barentssekretariatet uttrykker mistillit mot sjefen, Pia Svensgaard, i et brev sendt til styret for sekretariatet.

Det har vært manglende personaloppfølging, og leders oppgaver ikke har blitt ivaretatt, rett og slett, sa Jonas Karlsbakk, som er rådgiver i Barentssekretariatet, før helgen.

Negativ oppmerksomhet

Styreleder i Barentssekretariatet Stig Olsen er nå i Kirkenes, og kartlegger situasjonen rundt lederens mistillit blant de ansatte.

– Barentssekretariatet får veldig mye negativ oppmerksomhet i den fasen vi er i nå, og det må vi forsøke å få reparert så fort som mulig, sier Olsen til NRK.

Han ønsker ikke å kommentere verken innholdet i brevet, eller Svensgaards fremtid som leder. Men han innrømmer at han opplevde brevet som overraskende.

– Brevet kom til styret like før jeg tiltrådte som styreleder, og for min del så var det selvfølgelig litt overraskende å få dette i fanget første dag på jobb. Min oppgave nå blir å kartlegge de faktiske forhold i saken.

Fortsatt tillit

Pia Svensgaard

Leder for Barentssekretariatet, Pia Svensgaard.

Foto: Petter Strøm / NRK

Pia Svensgaard er tidligere fylkesrådsleder i Troms fylkeskommune for Ap, og ble ansatt av Stein Ovesen, som da var styreleder i Barentssekretariatet. Ovesen har også jobbet tett med Svensgaard som stabssjef i fylkeskommunen, skriver Nord24.

Svensgard erstattet den tidligere sjefen for Barentssekretariatet, Rune Rafaelsen, for rundt sju måneder siden.

I brevet fra de ansatte til styret uttrykkes det frykt for at 20 års barentssamarbeid skal bli skadelidende.

Styreleder Olsen forteller imidlertid at Svensgaard fortsatt har styrets tillit, og han håper på en snarlig løsning for begge parter i konflikten.

– Jeg har inntrykk av at alle i Barentssekretariatet er ute etter å finne gode løsninger, sier Olsen.