Hopp til innhold

Presser på politisk for at Yalda skal få bli

Politisk press fra flere av småpartiene på Stortinget skal sikre at Yalda-dommen fra tingretten blir stående.

Yalda Bahadori

11 år gamle Yalda Bahadori har bodd i Norge siden 2005.

Foto: NRK

Både Torgeir Knag Fylkesnes fra SV og Helga Marie Bjerke fra KrF ønsker å presse på for å få med seg sine partifeller på Stortinget og Venstre på å legge press på regjeringen.

I går kjente Oslo tingrett utvisningsvedtaket mot Yalda Bahadori og foreldrene ugyldig,

Familien kom til Norge i 2005, men fikk avslag på opphold i landet. Siden Yaldas mor er fra Moldova og faren fra Afghanistan, frykter de at de blir splittet dersom de blir sendt ut av landet.

De har i flere år kjempet for å få bli i Norge og Tromsø.

– Hvis det viser seg at UNE nå plutselig vil anke saken videre, så er jo dette en tragikomedie som er forferdelig for denne familien, sier Knag Fylkesnes.

Han håper dommen i tingretten er en endelig seier for familien. Men for å sikre at vektlegginga av barns beste får gjennomslag, arbeider han mot regjeringas støttepartier på Stortinget Venstre og Kristelig Folkeparti som han mener sitter med jokeren i Yaldasaken.

– Disse partiene er enige om at det er barns beste som skal veie aller tyngst, sier Knag Fylkesnes.

Også Krfs Helga Marie Bjerke ønsker å bruke sine kanaler i partiet til å hjelpe Yalda.

– KrF har alltid latt barnekonvensjonen og barns beste skal telle i disse sakene mye mer enn både foregående og nåværende regjering, sier Bjerke.

Hun håper og tror partikollegene på Stortinget vil være tydelige overfor regjeringen.

– Og jeg håper regjeringspartiene hører på og skjønner hvor viktig det er at Yalda får bli. Hun er norsk og ikke noe annet, sier Bjerke.