Nytt frieri på Hurtigruten!

Da M/S Nordnorge møtte sørgående Vesterålen like før Havøysund i morges, kom det nok et frieri på direkten.

Frieri Hurtigruten

Nok et frieri på direkten! Klokken 9.03 fridde Rolf Grønlund til sin Karin - og hun sa ja!

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hurtigruten - minutt for minutt som sendes på NRK2 har resultert i et andre frieri.

Frieren - som ifølge kapteinen på M/S Vesterålen heter Rolf Grønvold - jobber på hurtigruteskipet M/S Vesterålen.

Han fikk et stort JA fra sin Karin, etter at han stod på kne foran en stor banner med teksten: «Karin! Vil du gift dæ me mæ».

Grønvold selv var gått på frivakt da NRK.no ringte for å snakke med han etter frieriet, men kaptein ombord - Magne Johansen bekrefter at Karin svarte ja på frieriet.

– Han fikk et ja. Så der er det bare lykke. Det haglet inn med meldinger og telefoner fra folk som ville vite hvordan det gikk etter at han fridde på direkten, smiler kapteinen.

Turen med hurtigruteskipet M/S Nordnorge har blitt sendt direkte siden avgang i Bergen, og skipet ankommer siste anløp i Kirkenes onsdag.

Følg Hurtigruten - minutt for minutt på NRK2 eller HER.

Følg Hurtigruten - minutt for minutt på facebook her!

Fikk ja - og gikk å la seg

Så langt har det ikke lyktes NRK.no å komme i kontakt med selve brudgommen, som ifølge kapteinen nok ligger og sover til han skal på vakt igjen klokken 16.

– Han har nok gått og lagt seg for å få litt søvn, for han er nettopp gått av vakt - og han skal på igjen i ettermiddag, sier Johansen.

Grønvold som stod på kne da M/S Vesterålen passerte M/S Nord-Norge like etter klokken ni, kunne dermed gå på frivakt og legge seg i lugaren som en forlovet mann.

Johansen innrømmer at det er litt stas med all oppmerksomheten rundt hurtigruten.

– Det er jo gøy at så mange er opptatt av oss, og at skipet mitt blir arena for ansatte som vil fri på direkten. Det er jo litt artig, det innrømmer jeg!

Kunne vært tre frierier

Til nå har det altså vært to direktesendte frierier på M/S Nordnorges ferd langs norskekysten. Men det skulle faktisk ha vært tre.

På Tjøtta like sør for Sandnessjøen stod nemlig Ole Petter Martinsen i fjæra med banneret klart da hurtigruten passerte natt til mandag.

Kjæresten hans - som bor i Oslo hadde fått beskjed om å følge med på Hurtigruten - minutt for minutt - og satt hjemme å ventet i spenning på hva det var hennes kjære hadde funnet på.

Men uheldigvis fikk ikke NRK fanget opp frieriet - og dermed satt kjæresten til Martinsen hjemme og skjønte lite.

Det hører til historien at et frieri ble det likevel - men over telefonen. Og paret er nå lykkelig forlovet!