Lokal «Borat» vakte oppsikt

Med stringbadedrakt heist godt over skuldrene skapte denne karen gapskratt både ombord i Hurtigruten og tv-skjermen på ferden gjennom Raftsundet.

Erik Hansen i boratdrakt

Erik Hansen i boratdrakt

Foto: Angelica Kvernø

Like ved gapet til Trollfjorden utspilte det seg en uvanlig scene foran kameraene og de reisende med Ms «Nordnorge».

– Vi må jo skape litt liv når Hurtigruten kommer stappfull med kamera inn til Vesterålen, sier Erik Hansen som for anledningen hadde kledd på seg badedrakten kjent fra karakteren Borat.

Ga etter for gruppepress

Han og kompisene fikk vite at Hurtigruten skulle komme inn Raftsundet like før midnatt og planla å stå på vannski for å lage show.

– Det var planen helt fram til vi skulle dra. Da kom noen på at jeg hadde en stringbadedrakt liggende. Den var en fin julegave fra en kompis. Jeg ble utsatt for gruppepress, og måtte bare gjennomføre det hele, gliser han.

Se det hysteriske klippet fra direktesendingen:

Video Borat danset med hurtigruta

Se video fra da Borat danset med hurtigruta!

Ubehagelig klesplagg

Og klesplagget anbefales ikke som bekledning for en ferd på fjorden i Nord-Norge nattestid.

– Jeg satt lenge og så på Hurtigruten før jeg kom meg uti. Det var sykt kaldt i vannet og sola var bak fjellene. Men det gikk greit da jeg først kom meg opp på skiene.

Reaksjonene fra folket på Hurtigruten var entydig positive.

– Jeg så opp mot Hurtigruten og så at masse gamle damer stod og vinket og lo. Det var nok et annerledes syn, sier Hansen.

Mange tilbakemeldinger

Borat og apekatt ved Hurtigruten

Erik Hansen og Thomas Bentzen i hvert sitt kostyme.

Foto: Angelica Kvernø

Turen på vannski ble gjennomført uten større uhell for mannen i grønt, men hans kompanjong kledd i apekostyme må nok tåle litt pepper etter at han falt på direktesendt TV.

– Han har fått en del kommentarer om dårlig stil, men heldigvis var folk fornøyd med min prestasjon. Telefonen gikk varm etterpå og folk bare lo i telefonen.

Han beskriver turen som et realt adrenalinkick, men en kald og ubehagelig opplevelse.

– Jeg var utrolig redd for at «kronjuvelene» skulle falle ut i friluft. Det er et forstyrrende plagg å ha på seg. Det svir i baken og «luren» står i fare for å dette når som helst. Jeg var jækla skeptisk til å gjøre det uten boksershorts under, men det fikk jeg ikke lov til, sier Hansen dagen derpå.

– Vi hadde muligheten og ville lage litt liv. Det var en morsom tanke å vise den flotte naturen vi bor i på denne måten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Har du andre tips til morsomme hendelser under TV-seilasen?