– Situasjonen er utfordrende

For fjerde gang på rad var det nordnorske oljeselskapet North Energy med på å borre tom brønn på norsk sokkel. Administrerende direktør, Eirik Karlstrøm, innrømmer at situasjonen er utfordrende for selskapet.

Erik Karlstrøm

Administrerende direktør i North Energy, Eirik Karlstrøm, innrømmer at situasjonen hvor selskapet har vært med på å borre fire tørre brønner på rad er utfordrende.

Foto: Kai Erik Bull

«Kakelborg» i Nordsjøen er det andre petroleumsprospektet som North Energy er med å borer i 2012. I dag kunne operatøren Wintershall Norge melde om at brønnen er tørr.

North Energy, som har hovedkontor i Alta har en eierandel på 10 prosent i «Kakelborg», og administrerende direktør Eirik Karlstrøm var naturlig skuffet over at det ikke ble funnet hydrokarboner i brønnen.

– Vi leter jo for å finne, så selvfølgelig blir vi skuffet når vi ikke gjør det, sier direktøren.

– Utfordrende overfor omverdenen

North Energy har vært med å bore sju brønner på norsk sokkel siden oppstarten. To av dem har gitt kommersielle funn. Oljeprospektet «Kakelborg» er den fjerde brønnen på rad som har vist seg å være tørr.

– Det betyr at vi akkurat nå har en utfordrende situasjon. Ikke minst i forhold til omverdenen. Det er enklere for oss innad i selskapet å vite hva vi gjør riktig og ikke, sier Karlstrøm.

– Vi har en funnrate i dag som ligger på industrigjennomsnittet for norsk sokkel. Nå har vi hatt en tørkeperiode med fire tørre brønner, men når det gjelder å bore letebrønner så kan vi snakke om ketchupeffekten. Du kan få en rad med tørre brønner før du gjør noen funn.

– Slik er det ofte. Bare se på Det norske oljeselskap som har hatt stor suksess etter å ha hatt en lang tørkeperiode.

– Tre håp igjen i år

Karlstrøm håper at suksessen til North Energy vil melde seg allerede når boringen av neste brønn tar til på prospektet «Jette» i Norskehavet i august.

– «Kakelborg» er det prospektet som hadde lavest funnsannsynlighet av de fem brønnene vi borer i år. Vi har tre brønner igjen i år med høyere funnsannsynlighet og gjør vi i funn en av dem har 2012 vært et godt år for oss.