Hopp til innhold

Nå satser Vik på Nordås fra start

Først mot Sortland i cupen onsdag. Så mot Haugesund søndag.

Lasse Nordås

Lasse Nordås imponerte mot Brann. Nå får spissen sjansen fra start i de neste kampene.

Foto: NTB

Han kom inn og scoret to i serieåpningen mot Brann. Nå får Lasse Nordås sjansen fra start på topp for Tromsø IL – først borte mot Sortland i 1. runde i cupen onsdag. Og så hjemme mot Haugesund i serien på søndag.

– Det er gøy. Alltid moro med kamper. Jeg er spent og klar, sier Nordås til NRK.

På treningen tirsdag ble Nordås drillet sammen med Vegard Erlien på topp. Også Yaw Paintsil, som i likhet med Nordås var god i sitt innhopp i 2-4-tapet mot Brann, starter også mot Sortland. Og trolig mot Haugesund.

Les også KOMMENTAR: Kan TIL ta medalje også i år? Tja...

Jørgen Vik er den nye sjefen for Gutan. Fersk som hovedtrener i eliteserien. Men med mange års erfaring fra rollen i lokale klubber.

TIL stiller sterkt

– Vi stiller med et bra lag mot Sortland. Laguttaket har nok litt med å gjøre at vi ikke spilte kamp i helga også, sier Jørgen Vik til NRK.

Laget mot Sortland, som spiller i 4. divisjon, blir slik:
Thomas – Skjærvik, Psyche, Antonsen – Painstil, Opsahl, Yttergård Jenssen, Romsaas, Norheim – Erlien og Nordås.

Jørgen Vik vil ikke bekrefte at eneste endring til kampen mot Haugesund blir på keeperplass, der Jakob Haugaard kommer inn.

– Det er mange av de 10 utespillerne som vil starte mot Haugesund også, definitivt, sier Vik til NRK.

Slo ut TIL i 2021

Han vet at det kan være tøft i de tidlige cuprundene. I 2021 var Vik assistent under Gaute Helstrup da et tilnærmet topp TIL-lag tapte 1–3 for 2. divisjonsklubben Alta i 2. runde.

Mathias Dahl Abelsen

Sortland ILs Mathias Dahl Abelsen var med å slå TIL ut av cupen i 2021 med Alta.

Foto: Ingar N. Nicolaysen

Sortland-spilleren Mathias Dahl Abelsen (29) spilte hele den kampen for Alta i Finnmarkshallen. Og håper også Sortland kan by opp til dans onsdag.

– Det er forskjell fra Alta og 2. divisjon til Sortland som er i 4. divisjon nå. Men det skal spilles. Og i Blåbyhallen har vi for vane å være god, sier Mathias Dahl Abelsen.