Se den elleville musikkvideoen til medisinstudentene på UiT

Tradisjonen tro avslutter avgangsklassen ved medisinstudiet på UiT Norges arktiske universitet studiet med stil. De satser på å gå viralt i år også.

MK-15 Redder Kloden handler om studentenes overivrige mot for å starte på arbeidslivet.

– Vi gjør narr av oss selv om at vi er overivrige og klare for arbeidslivet, og at vi endelig er ferdig med studiet. I tillegg tar vi opp dagsaktuelle tema i videoen, sier medisinstudent Sofie Jonassen Vibe.

Årets avgangskull i Tromsø har skrevet teksten selv til musikken «Backbeat» av artisten Dagny – som er fra samme by.

Sofie Jonassen Vibe

Sofie Jonassen Vibe går 6. året på medisinstudiet i Tromsø.

Foto: Privat

Egentlig henger musikkvideo-tradisjonen sammen med medisinstudentenes juleball, men i år ble det avlyst grunnet pandemien. Det stoppet ikke studentene, som laget en musikkvideo på koronavennlig vis.

– Det har vært en kabal å få opp, siden vi må filmes i studiekohorter. Derfor var vi en begrensa gjeng som jobba med tekst og regi, men hele klassen var engasjert i at vi måtte få til en musikkvideo.

Også kameramann Stein Eirik Simonsen kan skrive under på at logistikken har vært ekstra utfordrende.

– Jeg tror folk får hakeslepp når de får vite hvor kort tid vi har brukt på å filme alt.

Brukte halvannet døgn på å filme

– Vi brukte halvannet døgn på å filme hele videoen, så her var det bare å holde tunga rett i munnen. Studentene hadde gjort et godt forhåndsarbeid og laga en god plan, så min jobb var å få alt til å se kult ut, sier Simonsen.

Han står back firmaet Backdrop, og har også laga musikkvideoene til de to forrige avgangskullene.

Musikkvideo til medisinstudenter - MK 15 redder kloden

Se bildene fra da medisinstudentene filmet inn musikkvideoen.

Foto: STEIN EIRIK SIMONSEN / Backdrop
Medisinstudentene ved UiT har lansert sin årlige musikkvideo.

– Jeg syns det er veldig gøy å få være med og lage musikkvideoene. Selv om det er et utrulig slitsomt døgn, vet jeg hva jeg går til, og det er artig, sier Simonsen.

Fjorårets video gikk viralt, og gjengen i år håper deres video får like god respons.

– Vi forsøkte å lage den slik at man ikke tenker over restriksjonene. Vi fikk blant annet ikke lov til å filme på sykehuset, men det håper jeg ikke man legger merke til, sier Simonsen.

Camilla Stoltenberg ber om hjelp

Flere kjendiser har gjort gjesteopptredener i tidligere musikkvideoer. Studentene i 2018 fikk med seg den internasjonale artisten Wyclef Jean, mens fjorårets gjeng fikk med 113-folkene.

Derfor følte ikke årets gjeng at de kunne være noe dårligere.

– Vi tenkte på hvem som er dagsaktuelle kjendiser, og svaret ble fort Camilla Stoltenberg. Jeg gikk inn i fullt «stalkertilstand» og fant til slutt nummeret hennes. Heldigvis syns hun det var artig å få forespørselen, sier studenten Sofie Jonassen Vibe.

I videoen ber direktøren ved Folkehelseinstituttet studentene hjelp om å finne en vaksine mot korona. Videoen ble laget før noen hadde utviklet en vaksine mot viruset.

Pressekonferanse om AstraZeneca-vaksinen.

Camilla Stoltenberg er selv lege og direktør ved Folkehelseinstituttet.

Foto: Berit Roald / NTB

Nå har studentene fullt fokus på eksamen, og de gleder seg til å bli ferdig med graden – selv om det følger med en bismak:

– Etter seks år har vi blitt en sammensveiset gjeng, så det blir trist når vi må ut av denne boblen, selv om det blir deilig å bli ferdig, sier Vibe.