Hopp til innhold

Milliardær gir fem millioner til Tromsø idrettslag

Trond Mohns gir TIL penger som er øremerket neste års eliteseriesatsing.

Trond Mohn

Trond Mohn støtter igjen TIL.

Foto: Torbjørn Krane / NRK

– Julegaven fra Trond Mohn til Tromsø idrettslag er på fem millioner kroner. Denne gangen ønsket han å stille med større beløp, slik at klubben får frihet og handlingsrom til å gjøre det dem mener er riktig å gjøre, sier Kjell Kolbeinsen, Mohns rådgiver til NRK.

Kolbeinsen forteller at gaven er kommet i stand etter flere samtaler med hovedtrener Bård Flovik, og at Mohn ønsket å bidra til ei satsing etter en litt anstrengt sesong for TIL. Men Mohn overlater til TIL alene å bestemme hvordan pengene skal brukes.

Tromsø IL mottok gladnyheten torsdag, melder til.no.

– Vi har en klar ambisjon om å etablere oss på øvre halvdel av eliteserien og kjempe om medalje, sier trener Bård Flovik.

– Mohn har hatt lange samtaler med TILs hovedtrener Bård Flovik, sier Kjell Kolbeinsen.

Flere gaver

Det er ikke første gang Mohn bidrar med økonomiske gaver til klubben, men denne gangen er altså pengene øremerket A-lagssatsingen.

– Sunn økonomi er en viktig bærebjelke i Tromsø IL. Disse midlene vil bli forvaltet på en forsvarlig måte, slik at vi unngår fremtidige smeller, forsikrer daglig leder Stig-Arne Engen til idrettslagets nettside.

Høgli hjem til jul

Som NRK meldte torsdag setter Tom Høgli Høgli kursen mot Tromsø i neste uke, der han skal i konkrete samtaler med TIL om fotballframtida.

Men klubben jakter flere spillere, og gaven fra Mohn gjør at TIL får større økonomisk handlingsrom.

– Vi har i utgangspunktet en sterk spillerstall med et stort potensial. Samtidig har vi vært tydelige på at vi ønsker å forsterke spillerstallen til A-laget ytterligere for å kunne ta et neste steg, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Det er fantastisk at Trond Mohn nok en gang bidrar sterkt til at klubben kan utvikle seg videre.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark