Hopp til innhold

Hjem til jul for å diskutere kontrakt med TIL

Tom Høgli: – Hvis jeg skal tenke høyt, ser jeg kanskje for meg en 2,5 - 3-årskontrakt.

Tom Høgli

Tom Høgli ble cupmester med FCK i vår. I neste uke skal han diskutere fotballframtida med TIL.

Foto: Privat

Tom Høgli (32) skal feire jul med familien på Evenskjer og i Tromsø – med vissheten om at hans FC København topper tabellen i Danmark ni poeng foran Brøndby – og skal spille 16.-delsfinale i Europaligaen mot Ludogorets i februar.

Men det blir ikke bare kos og avslapning i jula. Når Høgli setter kursen mot Tromsø i neste uke, skal han i konkrete samtaler med TIL om fotballframtida.

Bård Flovik

Tromsø-trener Bård Flvoik skal diskutere kontrakt med Tom Høgli i neste uke.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Jeg har avtalt et møte med Tom når han kommer til Tromsø. Målsettingen er å være konkret på innhold og lengde på en kontrakt fra sommeren, sier TIL-trener Bård Flovik til NRK.

Maks 3-årskontrakt

Og Høgli, som alltid pleier å ta seg en kaffekopp eller tre på Alfheim når han er i Tromsø, bekrefter også at praten blir mer konkret denne gang.

– Det er naturlig at vi møtes nå og diskuterer framtida. Og ser om vi kan komme til enighet om et eller annet til sommeren. Planen vår er fortsatt å flytte tilbake til sommeren, sier Høgli, som har vært utenlandsproff siden sommeren 2011.

– Har du tenkt noe på lengde på en kontrakt med TIL?

– Hvis jeg skal tenke litt høyt, så ser jeg for meg en kontrakt på kanskje to og et halvt – eller tre år. Også for å være litt på tå hev. Jeg er 32 år nå. Og for begge parter kan det kanskje være greit at avtalen ikke er altfor lang, sier Høgli.

Lite spilletid i FCK

Han har spilt lite A-lagsfotball i Nordens beste klubb i høst. Det ble kun et kort innhopp i løpet av de seks gruppespillskampene i Mesterligaen. Og heller ikke i den danske ligaen har Høgli fått spille mye.

Sist har startet en kamp for Ståle Solbakkens lag i ligaen var 23. oktober.

Høgli med sønnene

Tom Høgli med sønnene Wilhelm og Anton. Jula skal feires på Evenskjer og i Tromsø.

Foto: Privat

– Det var vært en historisk bra høst for FCK, og det har det vært artig å være en del av, sier Høgli til NRK.

– Men hva tenker du om at du ikke spiller mer på A-laget?

– Dette er så enkelt at de to som spiller på høyre og venstre back er veldig gode, de er fast på henholdsvis det svenske og danske landslaget. Jeg har en rolle der jeg spiller litt av og til – og backer opp dem.

– Går det ut over nivået ditt som spiller?

– Foreløpig føler jeg at dette ikke har satt meg tilbake som spiller. Vi trener smart her i FCK. Og de kampene jeg har spilt, har det gått veldig greit – kroppen har kjentes veldig fin ut. Man mister litt kamptrening, ja, feelingen med det å spille kamp. Men jeg tror ikke det skal være noe problem for meg på sikt. Optimalt er det selvsagt ikke, men heller ikke noe kjempeproblem, oppsummeren Høgli.