Lyon eller Nederland for Ulrik (19)

Hjem til Tromsø i familieråd i jula.

Yttergård Jenssen

Ulrik Yttergård Jenssen sammen med mormor Alhild og morfar Arild Yttergård hjemme i deres leilighet i Tromsø.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Ulrik Yttergård Jenssen (19) har fått beskjed fra den franske storklubben Lyon at de ønsker å skrive en ny 3-årskontrakt. Nå er han hjemme i Tromsø for å holde familieråd – og for å avgjøre fotballframtida.

Valget står mellom å signere en ny kontrakt med Lyon. Eller satse på en mindre klubb i den nederlandske toppserien. Etter det NRK kjenner til, har klubber som Groningen og NEC Nijmegen den norske U21-landslagsstopperen på blokka.

– Det er kjent at i Nederland er det en del klubber som er interessert, sier Yttergård Jenssen til NRK.

– Konkret interesse?

– Ja, svarer 19-åringen kontant.

Kromkaker i boksen

Vi møter han i leiligheten til mormor Alvhild og morfar Arild Yttergård i Tromsø sentrum. Når Ulrik er hjemme på juleferie, stikker han alltid innom for å hente Arilds velsmakende kromkaker – og for å hilse på besteforeldrene.

– De er meget gode, sier Ulrik – når han forsyner seg fra boksen Alvhild har funnet fram.

Ulrik Yttergård Jenssen på julebesøk hos mormor Alvhild Yttergård og morfar Arild Yttergård i deres leilighet i Tromsø sentrum.

Ulrik Yttergård Jenssen hjemme i Tromsø på juleferie, blant annet for å bestemme seg for om han skal velge å bli i Lyon - eller satse på en mindre klubb i Nederland. Foto/redigering: Gunnar Grindstein.

Tirsdag kommer også storebror Ruben hjem fra Tyskland. Men det blir ikke bare tradisjonell julefeiring i familien Yttergård Jenssen denne gang.

Fotballframtida til yngstemann i familien skal avgjøres.

Mormor Alvhild – tidligere varaordfører og ordfører for Høyre i Tromsø kommune i til sammen åtte år – heller mot Frankrike, og fortsatt spill i Lyon.

– Jeg vi si det er kjempespennende. Og at vi må finne en løsning slik at han kan bli der. Men det blir det vel familierådet som skal ordne, det skal ikke jeg blande meg oppi, sier Alvhild Yttergård og ler.

Ny og forbedret kontrakt

Til sjuende og sist er det Ulrik selv om tar avgjørelsen.

– Det blir nok både en og to og tre ganger der vi samler oss for å snakke om framtida, sier Yttergård Jenssen.

Han legger ikke skjul på at han er fornøyd med å bli tilbudt en ny – og forbedret – kontrakt i Lyon.

– Jeg er veldig fornøyd med og veldig stolt over at man nå har fått den muligheten, at man kan signere for tre nye år der. Første målet er liksom nådd. Dette er en av verdens beste klubber, sier Yttergård Jenssen.

Samtidig tanker han på om sjansen til A-lagsspill er større i en mindre klubb i den nederlandske ligaen, der yngre spillere ofte kastes rett inn på øverste nivå. Den nederlandske ligaen er kjent som en utmerket utviklingsarena.

– Det er det sportslige som avgjør, sier Yttergård Jenssen.