Krasjlandet i Antarktis

Et Hercules-fly fra det brasilianske luftforsvaret fikk problemer i Antarktis fredag.

Krasjlandet

Flyet tilhørte det brasilianske luftforsvaret.

Foto: Privat

– Ingen ble skadet da flyet krasjlandet, sier Stian Solbø ved Norut i Tromsø til NRK.

Fire forskere fra Norut hadde vært i Antarktis en måned for å telle pingviner. Hercules-flyet skulle være en reserveløsning dersom forskerne ikke kom seg med et chilensk C-130-fly som skulle gå samme dag.

Det var VG som først omtalte saken.

– Jeg har hatt kontakt med våre kolleger i Antarktis. Ingen av våre var om bord da dette skjedde. Trolig har flyet havnet utenfor rullebanen. Der har det skadet understellet. Trolig er også en av motorene skadet, sier Solbø.

Gransker ulykken

Forskerne skulle reise ut fra den chilenske basen Eduardo Fei på King George Island.

Ifølge luftfartsnettstedet Poder Aero skjedde ulykken i 11-tiden lokal tid.

Hercules-flyet var av typen C-130 og tilhørte det brasilianske luftforsvaret. De vil nå undersøke hva som var årsaken til ulykken, ifølge nettstedet.

Det er ingenting som tyder på at vår planlagte flygning ut fra Frei-basen ikke skal gå som planlagt. Vi er og har vært satt opp til å fly et chilensk C-130 som skal fly ut i dag. Eneste grunn til at vi kan bli forsinket er at vi har lokal tåke i dag, men det skal klarne opp utover dagen. Det brasilianske C-130 flyet, som krasjlandet, var en backup-løsning som vi kanskje skulle brukt, men ikke planen vi hadde i utgangspunktet, opplyser leder for Noruts UAV-avdeling, Rune Storvold via Facebook.

Hercules krasjlandet i Antarktis

Flyet fikk skader på understellet.

Foto: Privat