Kind Bendiksen klar for TIL

Thomas Kind Bendiksen kommer på lån til TIL etter et mislykket halvår i Molde.

Tromsø

Thomas Kind Bendiksen skal igjen ta på seg TIL-drakten. Her feirer han med Thomas Drage mot Hønefoss i 2013.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Harstadgutten Thomas Kind Bendiksen returnerer til TIL bare et halvt år etter at han forlot klubben til fordel for fjorårets seriemester Molde.

Svein-Morten Johansen

TILs sportssjef er godt fornøyd med signeringen av Kind Bendiksen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Vi er enig med Molde og Thomas Kind Bendiksen om en låneavtale som varer fra nå og ut året. Vi er fornøyd med å få det vi ser på som en forsterkning inn mot høstsesongen, sier sportssjef Svein Morten Johansen til TILs nettsider.

Låneavtalen ble bekreftet på en pressekonferanse klokken ni onsdag morgen.

Spilletid en avgjørende faktor

Midtbanespilleren fikk 80 seriekamper i sin forrige periode i Tromsø, som varte fra 2012 til desember 2014. I samme periode scoret han elleve seriemål. Han var med på nedrykket i 2013 og spilte samtlige kamper i opprykkssesongen i fjor, hvor han også var visekaptein.

Nå er han igjen klar for et nytt eventyr med klubben.

– Det føles veldig godt. Jeg hadde tre fantastiske år sist jeg var i klubben. Nå gleder jeg meg bare til kamp og trening, og til å kjempe for TIL, sier Bendiksen til NRK.

– Hvorfor ville du tilbake til TIL?

– Det er tydelig at klubben er i utvikling. I tillegg er det en spillergruppe jeg har lyst å være del av og et trenerteam jeg kjenner veldig godt.

Da Bendiksen flyttet sørover i desember skrev han under på en treårskontrakt. Men det har blitt lite spilletid i «Rosenes by», og han står igjen med fattige to kamper fra start og fire innhopp for blåtrøyene. Likevel angrer han ikke på overgangen.

– Det har egentlig vært veldig fint i Molde. Jeg er veldig fornøyd med utviklingen jeg har hatt i klubben. Men det er klart at jeg spiller fotball fordi jeg liker å spille fotballkamper, og det har det blitt for få av. Derfor er jeg er veldig fornøyd med denne avtalen, sier han.

Svein Morten Johansen og Thomas Kind Bendiksen

Sportssjef Svein Morten Johansen og Thomas Kind Bendiksen under pressekonferansen hvor Kind Bendiksen ble presentert som ny TIL-spiller.

Foto: Ørjan Hansen / NRK

Blir en nøkkelspiller

Steinar Nilsen var ikke overraskende veldig fornøyd med å kunne bekrefte overgangen.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen var ikke overraskende i perlehumør da Bendiksen ble bekreftet i dag. Han tror midtbanespilleren vil bli en viktig mann i kampen for å unngå nedrykk.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Vi er særdeles fornøyd med å ha tilbake én av de beste TIL-spillerne fra fjorårssesongen, sier hovedtrener Steinar Nilsen som heller ikke legger skjul på gleden med å få en lokal spiller inn igjen i troppen.

– Han er også en spiller som er fra Harstad, som ikke er langt fra Tromsø by. I tillegg er han er flott gutt, som hadde en fin avskjed når han forlot klubben før sesongen.

Nilsen tror Kind Bendiksen vil bli en nøkkelspiller i innspurten.

– Det styrker konkurransesituasjonen i eget lag og det gir oss flere valgmuligheter når vi skal ta ut laget. Vi vet hvordan det kan bli ute på høsten med karantene og gule kort, og ikke minst skader. Da er det godt å ha en god mann ekstra å bruke, sier han.

Hvor godt rustet er dere utover sesongen?

– Med en Thomas Kind på plass er vi et bedre lag enn vi var. Det er også en spiller som kjenner garderoben, spillerne og vår måte å spille på. Det er helt klart en styrke for oss.

Men Nilsen kan ikke garantere en startplass fra første kamp.

– Han kommer inn og konkurrerer om en plass, og så får vi se om han eventuelt går rett inn i lag. Men vi har gode spillere i hans posisjon fra før av, så det er ingen automatikk at han går rett inn på laget.