Denne isbjørnen er blitt en innbruddsspesialist

Et hytteområde på Svalbard er plaget av isbjørn som bryter seg inn i hytter. Etter seg etterlater bamsen rot og ødeleggelser.

Innbruddsbamsen

- Ikke stress bjørnen, anmoder Sysselmannen på Svalbard dersom folk har tenkt seg i området isbjørnen gjør hyttebrekk.

Foto: Sysselmannen på Svalbard

– Foreløpig holder politiet bare kontroll med at bjørnen ikke kommer inn mot byen i tettbebyggelsen og vil ikke foreta oss noe overfor bjørnen. Skulle bjørnen fortsette sin hytteromstering, kan det i samråd med miljøavdelingen hos Sysselmannen bli aktuelt å sette inn tiltak for å få bjørnen bort fra området, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen til NRK.no

Isbjørnen har herjet i hytter i området Hiorthhamn/Gruve 7. Det siste døgnet har bjørnen vært inne i minst tre hytter og etterlatt seg rot og ødelagt inventar.

Hvor mye isbjørnen har ødelagt for, er uklart. Årstiden med lite is og vanskeligere jakteforhold gjør at det trolig er en sulten som gjør at isbjørnen har lagt sin elsk på hytteområdet.

Ikke forstyrr isbjørnen

En isbjørn kan veie opp mot 600 kilo og er et rovdyr som kan være svært farlig for mennesker.

Sysselmannen på Svalbard anmoder befolkningen om å vise varsomhet dersom de skal bevege seg i hytteområdet.

– Det er viktig at bjørnen ikke blir stresset, både av hensyn til publikums sikkerhet og av hensyn til bjørnen selv, sier han.

Ifølge Svalbardmiljøloven er forbudt å oppsøke og forstyrre isbjørn. Brudd på denne bestemmelsen kan straffes med bøter eller fengsel.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.