Hopp til innhold

Se Hurtigrute-sendingen på 5 minutter!

Hadde du ikke tålmodighet til å sitte dagevis foran tv-skjermen og se «Hurtigruten – minutt for minutt»? Vel, nå kan du lene deg tilbake og se turen oppsummert på 5 minutter.

Andreas Doppelmayr

Andreas Doppelmayr

Foto: Privat

Det er liten tvil om at «Hurtigruten – minutt for minutt» har blitt en suksess. Men nå har også privatpersoner startet arbeide med å ta i bruk alt det gratis råstoffet som er igjen fra Hurtigrute-sendingen.

Det er den 24 år gamle norsk-østerrikske studenten, Andreas Doppelmayr, som står bak timelapsen, som nå har begynt å sirkulere på Facebook.

To ukers arbeid

Han forteller at arbeidet med videoen tok lang tid, ettersom det var så mye bildemateriell.

– Først måtte jeg jo laste alt materielle ned. Det tok vel til sammen to uker å laste ned å rendere det, sier Doppelmayr.

– Variasjon i naturen

24-åringen syntes det var spennende å arbeide med bildene.

– Jeg satt selv masse og så på Hurtigruten. Jeg synes det er et veldig spennende bildemateriell, med variasjon i naturen, og båter som kjører fram og tilbake. Og så er det veldig moro at det går så sakte, i stor kontrast til videoen, sier Doppelmayr.

Synes det er artig at andre liker det

Til høsten startet 24-åringen opp masterstudier i teknologi, innovasjon og kunnskap. Fotografering og bilderedigering gjøres kun på hobbybasis.

– Ja, jeg driver med litt fotografering, og har laget flere timelaps tidligere, forteller han.

Han synes også det er fint at andre har begynt å dele den på Facebook.

– Jeg laget det jo bare for å ha noe å drive med, men jeg synes det er artig at andre liker det, sier han.

For dem som lurer, så er musikken i videoen «Something Elated» av Broke For Free (delt under creative commons-lisens), og tiden der Hurtigruten var i havn har blitt kuttet på av NRK, for at det ikke skulle ta så stor plass.