Hopp til innhold

– Nå kommer høsten til Nord-Norge

Temperaturen har falt med ti grader. Fjelltoppene kan være hvite før uka er omme.

Beskades

Dette leserbildet er lagt ut på Instagram med #nrkfinnmark under søndagsturen til «arcticsmile». Sykkelturen gikk over fjellområdet Beskades, der det ventes nattefrost allerede denne uken.

Foto: Skjermdump/arcticsmile

– Ja, nå er det over. Høsten kommer brått når vi har hatt en fin august, sier Ine Therese Pedersen, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Folk i nord har fått nyte en varm august, den varmeste på mange år. Men nå har høytrykket som lå i øst takket for seg, og med det vil man raskt merke at høsten er i rute, skal vi tro meteorologen.

Frost om nettene

– Nå er det lavtrykkene som gjelder. På grunn av et lavtrykk ved Bjørnøya har temperaturen allerede stupt med ti grader. Vest-Finnmark er mest utsatt, og allerede natt til onsdag kan man vente seg nattefrost på vidda, sier Pedersen.

Ut over i uka kan nordboerne forvente seg mer lavtrykksaktivitet, og enda kaldere luft.

I Troms og Finnmark er det den samme tendensen, mens Nordland er noe mer skjermet. Der blir det en noe tørrere uke, og sør i Nordland beholder de temperaturen enda noen dager, forteller Pedersen.

I Sør-Norge vil det ennå være mye varmere luft, men her har de en del nedbør. I morgen er det også ventet inn et kraftig lavtrykk i sør. Det kan jo trøste nordlendingene noe, sier meteorologen.

Snø i fjellet

– Torsdag kommer det nok et lavtrykk inn i nord, og da får vi i alle fall hvite topper. Høsten har definitivt kommet til Nord-Norge. Men det passer jo med jakta, sier meteorolog Ine Therese Pedersen.

Har du turbilder, høstbilder eller bikkjebilder du vil dele med oss? Ved å merke bildene med ditt fylke, for eksempel #nrkfinnmark, kan du dele dine bilder med oss.

Har du ikke Instagram? Da kan du laste opp bilder fra datamaskinen din her:

Laster innhold, vennligst vent..

Her ser du siste glimt av sommeren i nord, tatt av våre lesere:

Laster innhold, vennligst vent..

Nyheter fra Troms og Finnmark