Hatbrev etter politisk utspill

Elin Henriksen i Finnmark SV har fått beskjed om å komme seg vekk fra Sør-Varanger. Noen likte ikke at hun bad FrP-politikeren Jan Henrik Fredriksen ta seg en pause.

Elin Henriksen (SV) anmelder sjikane-brev
Foto: Torill Olsen / NRK

Det var i forrige uke at Elin Henriksen i Sør-Varanger SV gikk ut og mente at stortingsrepresentant Jan Henrik Fredriksen (FrP) burde ta seg en pause fra politikken.

Da hadde Fredriksen mer enn antydet at fiskeriminister Helga Pedersen drev direkte påvirkning av kystfiskeutvalget. «Kystfiskeutvalgets forslag er et politisk bestillingsverk fra slektningene Helga Pedersen og Steinar Pedersen» var blant det Fredriksen sa offentlig.

SVs Elin Henriksen mente det nå hadde toppet seg med underlige utspill fra FrP-hold i Finnmark, og bad Fredriksen ta seg en pause. Da kom brevet.

«Vond kreftsvulst»

Brevet er anonymt og retter angrepet blant annet mot Henriksens barn. Blant annet heter det i brevet:

«Hva fan gjør dere her i kommunen? Etter genene deres burde dere sittet i ei gamme rundt buljonggryta - sterilisert for videre forplanting og formering - som mutanter av den sunne menneskelige rase.»

Henriksen blir videre kalt «en vond kreftsvulst» og bedt om å flytte.

I Sør-Varanger bor det i dag 9473 mennesker av ulik opprinnelse og nasjonalitet. Det var gruvedriften helt i starten av 1900-tallet som befolket Sør-Varanger kommune med norske innflyttere.

Anmelder brevet

Elin Henriksen aksepterer ikke sjikaneringen, og har politianmeldt det hun oppfatter som personangrep.