Har ikke avhørt drapssiktede

Den drapssiktede mannen har ikke ønsket å avgi forklaring ennå. Politiet i Tromsø har avhørt flere vitner i saken etter at en kvinne ble funnet drept i en bolig torsdag.

Politistasjonssjef Morten Pettersen i Tromsø

Politistasjonssjef Morten Pettersen bekreftet at en kvinne var funnet drept og at politiet hadde tatt ut siktelse for forsettlig drap, under pressekonferansen torsdag kveld.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Politiet i Tromsø er i full gang med drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet drept torsdag kveld. Politiet rykket ut til en adresse på Sør-Tromsøya i Tromsø torsdag kveld, etter at de ble varslet om saken like før klokken 18.30. En mann ble pågrepet på stedet og er siktet for forsettlig drap.

– Vi har i natt jobbet for å få oversikt over åstedet og vi har gjennomført rundtspørringer i nærområdet og tatt avhør av 4-5 vitner, sier politistasjonssjef Morten Pettersen til NRK fredag morgen.

Politiet har jobbet med åstedsundersøkelser gjennom hele natten. Ifølge avisa iTromsø har en politipatrulje, krimteknikere og etterforskere vært på stedet til tidlig fredag morgen.

Ønsket ikke å avgi forklaring

Politiet har foreløpig ikke fått snakket med den drapssiktede mannen.

Vi gjorde et forsøk på et avhør av siktede, men han ønsket ikke å forklare seg før han hadde fått snakket med forsvarer. Vi vil sørge for å få oppnevnt en forsvarer til ham i løpet av morgenen, sier politistasjonssjef Morten Pettersen.

Det er derfor fortsatt uvisst hvordan den siktede stiller seg til siktelsen om forsettlig drap. Politiet har heller ikke så langt tatt stilling til spørsmålet om varetektsfengsling.

– Når vi har fått stablet teamet på beina, så vil vi gjøre en vurdering av saken. Spørsmålet om varetekt er selvfølgelig en del av den vurderingen, sier Pettersen.

Vil obdusere kvinnen

Politiet vil fredag fortsette å undersøke åstedet, samt foreta en obduksjon av den drepte kvinnen. Det gjenstår også flere avhør av eventuelle vitner i saken. Politiet ønsker ikke å gå inn i detaljer av hensyn til tidlig etterforskningsfase.

– Vi ønsker ikke å si noe om det vi vet av hendelsesforløpet sålangt, og heller ikke noe om relasjonen mellom de to. Vi må komme tilbake til det når vi har kommet lengre i etterforskningen, sier Pettersen.

Tromsø-drap krimteknikere

Kriminalteknikere ankom åstedet rundt midnatt. De har undersøkt åstedet hvor kvinnen ble funnet drept torsdag kveld.

Foto: Ørjan Hansen / NRK

Vurderer Kripos-bistand

Politiet vil også vurdere om de vil be om bistand fra Kripos.

– Det er en fortløpende vurdering ut i fra de ressursene vi har tilgjengelig og den situasjonen som vi står i, sier politistasjonssjefen.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med informasjon om alder på de involverte eller hva slags våpen som eventuelt skal ha blitt brukt. Politiet innkalte til pressekonferanse torsdag kveld, men har hittil vært sparsommelige med opplysninger i saken.

Vil ikke utdype

Politiet uttalte i går torsdag at det er en relasjon mellom den drepte kvinnen og den siktede mannen, men politistasjonssjef Morten Pettersen ønsker ikke å utdype dette av hensyn til etterforskningen.

Rundt midnatt ankom kriminalteknikere, som gjør undersøkelser på åstedet.

Ifølge nyhetsbyrået NTB har politiet i Norge hittili i år startet etterforskning av 14 drapssaker i landet. Torsdagens hendelsen i Tromsø er den siste i rekken.

Den pågrepne mannen oppholdt seg ifølge politiet i leiligheten på Sør-Tromsøya der den døde kvinnen ble funnet torsdag kveld. Pågripelsen av mannen var udramatisk, og det var omstendighetene på åstedet som gjorde at politiet tok ut siktelse om forsettelig drap.

Drap i Tromsø

Et større område, inkludert to boliger på Sør-Tromsøya, ble torsdag kveld sperret av med polititape.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Nyheter fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen

Hege Iren Hanssen gir deg Nordnytt 19:45

Hege Iren Hanssen gir deg Nordnytt 19:45