Hopp til innhold

Hans Kristian Amundsen (58) er død

Den kjente pressemannen og tidligere Ap-toppen døde under en joggetur i Porsanger.

Giske-saken

Hans Kristian Amundsen har vært redaktør i flere aviser før han gikk over til politikken i 2011.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politiet bekrefter at det er tidligere statssekretær og Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen som søndag ble funnet omkommet nord for Skoganvarre i Porsanger.

Det var kona og NRK-journalist Karen Marie Berg som delte nyheten på Facebook.

Skjermdump Karen Marie Berg

Kona Karen Marie Berg delte den triste nyheten på Facebook.

Foto: Skjermdump, Facebook

«Nå er alt mørkt. Vår elskede pappa og kjæreste døde i går. Han dro ut på en joggetur i går formiddag og kom ikke tilbake. Jeg klarer ikke å ta innover meg at vi skal leve videre uten deg, men du vil være med oss hver dag. Vi elsker deg uendelig høyt, min kjære.», skriver hun.

Stor leteaksjon

Amundsen la ut på en joggetur søndag formiddag, men da han ikke kom hjem ble det satt i gang en større leteaksjon i området.

Norske redningshunder, Røde Kors, sivilforsvaret, soldater fra Porsangmoen og et Sea King-redningshelikopter bidro i leteaksjonen som ble ledet av politiet.

Søndag kveld ble Amundsen funnet død på en tursti i området.

Til NRK sier politiet at de ikke har noen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, men at dødsårsaken foreløpig ikke er klar.

– Vi har ikke tatt stilling til om politiet ønsker å begjære obduksjon, sier lensmann i Porsanger Lensmannsdistrikt, Tarjei Leinan Mathisen.

Etterlater seg fem barn

Hans Kristian Amundsen er bosatt i Oslo, men kommer opprinnelig fra bygda Skoganvarre mellom Lakselv og Karasjok i Finnmark. Han har bakgrunn fra blant annet Finnmark Dagblad, Dagbladet, TV 2 og Arbeiderbladet. Han satt også ni år som sjefredaktør for avisa Nordlys, før han i 2011 gikk over til politikken og Arbeiderpartiet.

Han var statssekretær for statsminister Jens Stoltenberg da Norge opplevde terrorangrepet på regjeringskvartalet og Utøya i 2011.

Sist var han sekretariatsleder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe, før han trakk seg i januar i år etter påståtte samarbeidsproblemer med partisekretær Kjersti Stenseng.

Amundsens bok «Vi er et lite land, men et stort folk. Slik samlet vi Norge 22. juli–22. august» skulle etter planen utgis til høsten.

Hans Kristian Amundsen var gift og etterlater seg fem barn.