Han avslører pedofile på internett

«Arne» fra Tromsø skremmer pedofile på fritiden.

Video nsps_upload_2009_7_2_10_1_30_61.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Jeg har jenter i min familie og det er min store frykt at de skal bli utsatt for overgripere. Derfor gjør jeg dette, sier «Arne» til NRK.

Tromsømannen, som ønsker å være anonym, forteller at han oppretter fiktive profiler i nettsamfunn. Ifølge han tar det sjelden lang tid før han blir kontaktet av voksne menn som ikke legger skjul på hva de er ute etter.

Les også: - Et offentlig ansvar

- Jeg hadde en profil som ei 13 år gammel jente og ble kontaktet av en 51-åring som ville ”gjøre det deilig for meg”, eksemplifiserer han.

Får nakenbilder

Alt av elektronisk kontakt mellom han og de potensielle overgriperne lagrer han. Gjennom eposter, IP-adresse og opplysninger mennene gir får han tak i navn, adresse, yrke og alder på mennene.

- Flere sender også bilder som er pornografiske. Også de blir lagret som bevismateriale, opplyser han.

Når «Arne» har fått tilstrekkelig med dokumentasjon på mennenes virksomhet, så avslører han at det ikke er en mindreårig jente de har chattet med.

- Da sletter de profilen og forsvinner fort, forteller han.

Gir mennene beviskopi

Deretter sender han dem dokumentasjonen i posten eller så får mennene en SMS for å vise at de er avslørt.

- I de tilfellene der de ønsker å møte det de har trodd var ei mindreårig jente, så har jeg selv møtt opp og fotografert dem for å sikre ytterligere bevis.

«Arne» forstår at det kan stilles spørsmål ved det han gjør, men understreker at han aldri tar kontakt eller på andre måter legger opp til at samtalen skal dreie seg om sex.

- Jeg gjør ikke noe ulovlig og burde vel strengt tatt kontaktet politiet, men det eneste jeg ønsker er å gjøre dem utrygge og ekstremt redde.

Ikke straffbart

Politiet sier at de skulle ønske at pedofiljegeren valgte å overlevere opplysningene sine til dem.

- Det er ikke straffbart det han gjør, men samtidig er det ønskelig at denne typen virksomhet skal være forbeholdt politiet. Vi ønsker å etterforske denne typen saker, sier politiadvokat Elin Norgård Strand.

Inntil videre forsikrer «Arne» om at han ikke har tenkt å trappe ned virksomheten.

- Jeg utelukker heller ikke at jeg vil ta i bruk andre virkemidler.