Hopp til innhold

Fylkesråd garanterer penger til Arctic Race

Fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms, Line Miriam Sandberg (Frp), garanterer penger til Arctic Race of Norway i tiden framover.

Arctic Race of Norway

Denne nordnorske suksesshistorien skal fortsette. Det skal ikke stå på penger, sier fylkesrådet i Troms.

Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP

Line Miriam Sandberg

Fylkesråd Line Miriam Sandberg sier at det ikke er tvil om at Arctic Race skal fortsette. Hun lover penger til arrangementet også i framtida.

Foto: Pressefoto

Det er skapt usikkerhet om hvorvidt sykkelløpet Arctic Race of Norway kan fortsette etter årets arrangement. Etter to suksessrike år i Nord-Norge, fører pengemangel til at løpets framtid er usikker.

Garanterer finansiering

I går ble etappene for årets ritt presentert. Flere av talerne under presentasjonen understreket viktigheten Arctic Race har for landsdelen, og hvor viktig det nå er at rittet får de nødvendige pengene til å satse videre.

Rittet fikk ingen statsgaranti på 60 millioner kroner fra Kulturdepartementet som de hadde søkt om, men har i stedet inngått samarbeid med flere sponsorer, deriblant Statoil, fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark, og flere av de involverte kommunene.

Men en del av sponsoravtalene varer i tre år, og går dermed ut etter årets ritt.

Fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms, Line Miriam Sandberg, avviser at det er usikkerhet rundt finansieringen av løpet. Hun sier at Arctic Race kommer til å få fylkeskommunal støtte også de kommende årene. Det kommer også penger fra staten.

– Jeg har fått klare signaler fra regjeringa om at også staten vil finne rom for å bevilge penger, slik at denne nordnorske suksesshistorien kan føres videre, sier Sandberg.

Arctic race 2015

Penger fra fylkene

Sandberg er også sikker på at alle de nordnorske fylkeskommunene kommer til å gi sine bidrag.

– Nå skal vi sette oss sammen og glede oss over denne fantastiske landsdelsreklamen, sier hun.

– At det største internasjonale arrangementet i landet går i nord, må gjøre at vi alle må bidra for at det skal fortsette i mange år, sier fylkesråd Line Miriam Sandberg til NRK.

Sykkelrittet Arctic Race of Norway legges i år i hovedsak til Troms.
I dag ble etappene presentert. Rittet starter i Harstad, og både Senja og Indre Troms får besøk at proffsyklistene, før de avslutter i Narvik.