Hopp til innhold

Skal kjempe mot Norway seafood-nedleggelse

Det kommer sterke reaksjoner på at Røkke-eide Norway Seafoods ønsker å legge ned flere fiskebedrifter i Nord-Norge. Flere kystordførere frykter nå regjeringa vil tillate at planene blir gjennomført.

Det kommer sterke reaksjoner på at Røkke-eide Norway Seafoods ønsker å legge ned flere fiskebedrifter i Nord-Norge. 
Flere kystordførere frykter nå regjeringa vil tillate at planene blir gjennomført.

Varaordfører Torfinn Vassvik i Gamvik kommune. Foto: Arnstein Jensen

– Jeg tenker jo sånn umiddelbart at hvis dem ikke har lyst å drive anlegget her i Mehamn, så må de slippe andre til, sier varaordfører Torfinn Vassvik i Gamvik kommune.

Han vil at de da skal legge igjen trålkonsesjonene på kaia når dem eventuelt drar.

Dette er en av flere sterke reaksjoner på at Røkke-eide Norway Seafoods ønsker å legge ned flere fiskebedrifter i Nord-Norge. Flere kystordførere frykter nå regjeringa vil tillate planene.

Det etter at det ble kjent landanleggene til Norway Seafoods går med underskudd og selskapet ønsker å rasjonalisere driften.

Kystordførerne vil kjempe

Forslaget er å øke produksjonen i Båtsfjord og i Stamsund. Samtidig har Norway Seafoods trålere leveringsforpliktelser både til Hammerfest, Kjøllefjord og Mehamn.

Og Kjøllefjord er en av stedene som ligger dårlig an, om Norway Seafoods får gjennomføre sine planer.

– Klart jeg er bekymret. Vi hadde den her debatten i 2012 og nå kommer den opp igjen. Vi har nå en regjering som har signalisert at de ønsker regioner og større plattformer, og jeg er redd for at det åpner for at vi vil få atskillig flere mottaksanlegg og mindre aktivitet langs kysten, sier Lebesby-ordfører Stine Akselsen.

Viktige arbeidsplasser

Bare på anlegget i Kjøllefjord kan nå 25 personer miste jobben. Viktige arbeidsplasser for en av flere små kystkommuner.

– Det går nesten ikke an å få mindre drift enn i dag. Skal de bygge mer ned så er det å stenge. Det vil få konsekvenser og det vil de merke, mener Akselsen.

Verken selskapet eller Høyres fiskeritalsmann Frank Bakke-Jensen har ønsket å kommentere saken.