Hopp til innhold

Fotballspiller fridde til dama midt under kampen: – Det ble fulltreffer på alle måter

«Ka e det som skjer? Han e jaggu mæ og frir», ropte speaker over høyttaleranlegget, til full jubel fra både spillere og tilskuere.

I stedet for å feire straffesparket med lagkameratene på banen, løp André Karlsen ut til på sidelinja til kjæresten som var helt uforberedt på det som skulle skje.

Femtedivisjonskamper er ikke nødvendigvis de som stjeler mest overskrifter, men helgas kamp mellom Ringvassøy og Skarp 2 i Troms gjorde nettopp det.

For midt under kampen, etter å ha satt et straffespark sikkert i mål, bestemte Ringvassøy-spiller André Karlsen seg for å fri til kjæresten.

– Det var så mange ting som klaffet, både at vi vant kampen og at jeg scoret. Det var maks innertier, det var helt utrolig, sier Karlsen.

«Ka e det som skjer? Han e jaggu mæ og frir»

Frieriet hadde han planlagt allerede to måneder i forveien, og han hadde flere hjelpere underveis. Blant annet fikk lillebroren oppdraget med å passe på ringen under selve kampen. Før kampstart fortalte han også lagkameratene om den hemmelige planen.

– Da var det flere som ble rørt, sier han.

I stedet for å feire straffesparket med lagkameratene på banen, løp Karlsen ut til på sidelinja til kjæresten som var helt uforberedt på det som skulle skje.

– «Ka e det som skjer? Han e jaggu mæ og frir», ropte speaker over høyttaleranlegget, til full jubel fra både spillere og tilskuere.

– Det tok noen sekunder før jeg forsto hva han drev på med. Han var så andpusten. Og jeg sa selvsagt ja, sier Johanne Sørensen til avisa iTromsø som først omtalte saken.

– Hva om du ikke hadde scoret?

– Jeg ville fridd uansett om det ble mål eller ikke. Men det var ekstra artig at det ble fulltreffer på alle måter. Det ble scoring og målfeiring med frieri.

Andre Karlsen og Johanne Sørensen

André Karlsen og Johanne Sørensen etter kampen og det vellykkede frieriet.

Foto: PRIVAT

– Det var legendarisk

Etter kampen gikk turen til den lokale puben for å feire. Der sto venner og bekjente klar.

– Idet jeg kom inn der var det rundt 30 personer som heiet og klappet, og både champagne og shots sto klar på bordet. Jeg brukte ikke ei krone, og vi ble påspandert resten av kvelden, sier han.

– Det var helt legendarisk.

– Hvordan skal du klare å toppe dette til bryllupet?

– Det var det da. Jeg har alltid sagt at hvis jeg skal gifte meg så skal Ed Sheeran komme i bryllupet. Det er kanskje det eneste som kan toppe det, men det er en lang vei dit, sier den nyforlovede.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark

Gratangsfjellet

Møteulykke mellom bil og MC på E6

Steinras fylkesvei 888 i Lebesby kommune.

Fylkesveien til Nordkinnhalvøya kan stenges på kort varsel

Fra kunstprosjektet "vasta" av Benedict Beldam.

Kulturrådet vet for lite om kvener: – Må være ambassadør for det kvenske

Havna og polarsyssel i Longyearbyen

Historisk gigantbot til skip på Svalbard

Voldsepisode ved Nav i Tromsø

Nav-ansatt i Tromsø angrepet på vei til jobb – bygg ble evakuert