Satser på ny Skarvbergtunnel i 2016

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) møtte ordførerne i Porsanger og Nordkapp for å prate om mulighetene for en ny tunnel.

Skarvbergtunellen

Tirsdag kunne denne gjengen lansere sine nye planer i Porsanger. Regionvegsjef i Statens vegvesen Torbjørn Naimak, Porsanger-ordfører Knut Roger Hanssen (H), Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) Nordkapp-ordfører Kristina Hansen (Ap) og stortingsrepresentant for Frp Jan Henrik Fredriksen.

Foto: Gyda Hesla

I dag ble det avholdt pressekonferanse i Porsanger kommune ved Skarvbergtunnelen med både statssekretæren i Samferdselsdepartementet og regionveisjef Torbjørn Naimak.

Der kom det fram at staten vil framskynde arbeidet med å bygge ny tunnel, men at pengene muligens vil komme over nasjonal transportplan de neste årene.

Lokale ordførere har lenge krevd fortgang i arbeidet med å ruste opp tunnelen.

Kristina Hansen i Nordkapp har sagt at den er altfor lav og altfor smal. Hennes kollega Knut Roger Hanssen i Porsanger har sagt at den ikke er en tunnel, men et farlig hull i fjellet.

Starter 2016

Skarvbegtunellen

Ordførerne har tidligere vært oppgitt over at byggingen har blitt utsatt tidligere.

Foto: Gyda Hesla

Hoksrud sa at de vil starte arbeidet med byggingen i 2016, dersom prosjektet får de nødvendige pengene.

– Det er nok realistisk. Det er en kamp om pengene og mange som ønsker støtte til sine prosjekter. Men tunneler som dette er noe vi må prioritere i forhold til EU-direktiv. Å bare gjøre småting på den eksisterende tunnelen er ikke en god nok løsning lengre, sier han.

– Viktig for kommunene

Torbjørn Naimak sier at det vil ta to til tre år å få realisert en slik tunnel.

– Dette er en god dag. Det betyr mye for reiselivet at det er trygghet her, sier ordfører i Nordkapp Kristina Hansen.

Også Porsanger-ordføreren var positiv. Men han kunne ønske seg enda mer satsing på vei i Finnmark.

– Jeg mener at en vei som binder Europa og Barentshavet er viktig for beredskapen og for næringslivet. Når det er sagt, så er dette en god dag. Porsanger skal gjøre det vi kan for at arbeidet med tunnelen ferdig, sier han.