Hopp til innhold

Forfang fikk tilbud fra Fischer

Storebror råder Johann til også å teste andre skimerker.

Johann Forfang

Johann Andre Forfang under trening mandag i Bischofshofen på Fischer-ski. Nå har 19-åringen fått tilbud om en personlig avtale med utstyrsgiganten.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Innsatsen til Johann André Forfang i Hoppuka vekker oppsikt. Ikke bare i media, og blant hoppeksperter og kommentatorer. Også de store skifabrikantene har merket seg 19-åringen fra Tromsø og hans sterke debut i Tyskland og Østerrike de siste dagene.

Storebror Forfang

Daniel Forfang fra Oberstdorf i desember 2005 – med Rossignol-skiene han byttet til. Nå skal han gi råd til lillebror Johann angående skimerke.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Mandag fikk Johann et tilbud om en personlig kontrakt med Fischer, sier storebror Daniel Forfang, som fulgte de to første rennene av Hoppuka.

– Jeg har rådet Johann til å gjøre unna både Hoppuka og resten av sesongen før han bestemmer seg for om han skal signere for Fischer, sier Daniel Forfang.

Byttet fra Elan til Rossignol

Johann André Forfang hopper i dag på Fischer-ski gjennom en avtale med Norges Skiforbund.

– Nå er det snakk om en personlig kontrakt der Johann vil få tilpasset skiene. Og det er det som er det viktigste for en skihopper. Det sportslige må stå i fokus. I tillegg kommer det økonomiske med prestasjonsrettede bonuser, sier Daniel Forfang.

Selv opplevde han en opptur etter å ha skiftet skimerke mens han på toppen av karrieren på midten av 2000-tallet.

– Ja, jeg byttet fra Elan til Rossignol. Og merket klar framgang, sier Daniel Forfang.

– Så ditt råd til Johann er?

– Han er veldig fornøyd med Fischer, som jo er en stor aktør og har et godt produkt. Men det kan være lurt å vurdere andre merker når sesongen er over. Og han har tid til tenke på dette. Nå handler det om å fullføre sesongen.

Stolt pappa

Pappa Hugo Forfang, som trener rekruttene i Tromsø Skiklub, synes det er stas at Johanns sterke hopping nå gir avkastning.

Johann Forfang

Johann André Forfang etter å ha kvalifisert seg til det siste rennet i Hoppuka i Bischofshofen.

Foto: Anders Engeland / NRK

– At Fischer nå har kommet på banen med et konkret tilbud, er jo bare positivt. Det er en stor og solid aktør. Så får Johann lytte på storebror Daniel og gjøre sine egne vurderinger når sesongen er over, sier Hugo Forfang.

– Anders Jacobsen og Philip Sjøen bruker andre merker som kan være verdt å se nærmere på før en beslutning tas, understreker Daniel Forfang.

Topp 10 i siste rennet?

Både storebror og pappa er spent foran det avsluttende rennet i Hoppuka tirsdag ettermiddag.

– Det har vært fantastisk å følge Johann, også på nært hold, sier Daniel, som var en viktige støttespiller for lillebroren i den litt hektiske starten på Hoppuka. Det siste rennet ser han hjemme fra Frøya utenfor Trondheim.

– Kan Johann klare en topp 10-plassering i Bischofshofen i kveld?

– Ja, med full klaff kan han absolutt det. Han viste mental styrke i går med å gjøre en meget god kvalifisering etter å ha trøblet litt i treningsomgangene. Johann har kontroll, sier Daniel Forfang.

Siste fra Troms og Finnmark