Hopp til innhold

Fire nye uker i varetekt

Alle de tre siktede i Vålnes-saken varetektsfengsles i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Balsfjord

De tre siktede i Vålnes-saken må belage seg på fire nye uker i varetekt.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

De tre har nå vært varetektsfengslet i tre måneder, siktet for drap eller medvirkning til drap på Per Vålnes.

Men aktor Morten Hermansen mener det fortsatt er grunn for politiet til å holde de tre fengslet.

– Grunnvilkåret for varetektsfengsling er at det fortsatt er skjellig grunn til mistanke, og i tillegg mener vi fortsatt det er fare for bevisforspillelse.

– Altfor lang tid i varetekt

Forsvarer for en av de siktede, Christian Wiig, tror politiet vil få problemer med å rettferdiggjøre videre varetektsfengsling etter at disse fire ukene er omme.

– Jeg registrerer at han nå har vært fengslet i tre og en halv måned, og at politiet varsler at han må påregne å sitte frem til påske eller muligens sommeren. Jeg ønsker ikke å kritisere politiets arbeid, men jeg synes det vil være altfor lang tid.

Wiig sier soningsforholdene for klienten har blitt bedre etter at han gikk fra full isolasjon til å ha brev- og besøksforbud.

– For politiet er det ikke noe poeng å ha folk i varetekt lenger enn nødvendig, og det er en vurdering som blir gjort fortløpende, svarer politiadvokat Morten Hermansen.

Omfattende etterforskning

Aktor Morten Hermansen

Politiadvokat Morten Hermansen sier etterforskningen går videre.

Foto: NRK

Hermansen sier politietterforskningen fortsatt pågår, og at det er et omfattende etterforskningsmateriale politiet må gå gjennom.

– Jeg ønsker ikke å gå i detalj på etterforskningen, men vi får hele tiden nye opplysninger gjennom etterforskningen og blir hele tiden klokere på hva som ha skjedd.

Per Vålnes ble meldt savnet desember 2011 fra sin bolig i Balsfjord. Nesten ett år senere ble tre personer pågrepet, og siktet for drap.