Hopp til innhold

Etterlengtet ny ferge ble for stor for kaia

En ny og større ferge skulle øke kapasiteten til fergesambandet mellom Botnhamn og Brensholmen, men det gikk ikke som planlagt når ferga var for stor for å legge til kai.

Fergeleie Botnhamn

Fergesambandet mellom Botnhamn på Senja og Brensholmen er svært populært og man ønsker å sette inn en større ferge, foreløpig har ikke det vært mulig.

Foto: Arild D. Moe / NRK

Den populære sommerruta som blir benyttet av både turister og lokale mellom Senja og Kvaløya, har i en årrekke slitt med for lite kapasitet i forhold etterspørselen.

Nå skulle det gjøres noe med, og sambandet skulle bli til helårsrute og få plass til flere biler.

Men den nye ferga M/S «Vågan» med plass til 11 flere biler enn M/S «Helgøy» som er i bruk nå, passet ikke kaien og måtte snu. Det ble klart da ferga ble testet i sambandet nylig, skriver Folkebladet.no

Prosjektet har nå blitt lagt på vent, og den gamle båten vil igjen bli tatt i bruk.

Fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo mener dette er ingen sin skyld

– M/S «Vågan» hadde ikke gått på dette sambandet tidligere, så man var da nødt til å prøve ut om den passet for å kunne få dette til, og det viste seg da at den dessverre ikke gjør det. Det var et forsøk hvor man gjorde så godt som man kunne, sier Prestbakmo til NRK.

Skal bli helårsrute

Prestbakmo sier at baugporten kom for nært stolpene på kaia og ferga fikk derfor ikke legge til kai.

Men målet om helårsrute og større kapasitet har ikke blitt gitt opp helt enda. Fylkestinget har gjort et vedtak om kommende anbudsrunde for 2020 og utover.

– Det er det som er utgangspunktet, så får man se hva som er mulig å få tidligere. Det er jo sånn at med ferger så skal materieller enten skaffes eller bygges, så det tar tid, men Fylkestinget har som sagt gjort et vedtak i forhold til å etablere sambandet som helårsforbindelse fra 2020, avslutter Prestbakmo.