Disse kjemper om å bli årets unge artist

To rockeband fra Alta og en singer/songwriter fra Masi er nominert til å bli Årets Ung Artist 2015 i Finnmark.

Ung Artist 2014

Áksu, Approaching Pluto og Chris NinJua

Chris NinJua

Singer/songwriter Chris NinJua kan bli årets Ung Artist 2015.

Foto: Eva Aminda Hauge

Ung Artist er Scene Finnmarks avdeling for, av og med unge artister i Finnmark. Nettstedet ung-artist.no er et samarbeid mellom Scene Finnmark og NRK Finnmark.

Målet er å gi musikere i alderen 13-25 år oppmerksomhet og muligheten til å markedsføre seg selv, og til å presentere musikken sin for et større publikum.

Vinner 25.000

De nominerte er Áksu – et rockeband fra Alta, Approaching Pluto – et pop/rock-band fra Alta og Chris NinJua – singer/songwriter fra Masi.

Vinneren mottar 25.000 kroner, får spilt inn musikkvideo gjennom musikkvideoverkstedet til Den kulturelle skolesekken i Finnmark og får dessuten en rekke spennende tilbud om spillejobber i løpet av 2015.

– Vi kommer til å spille inn en ny låt hvis vi vinner. Vi har lyst til å få ut sanger slik at vi blir hørt, sier Håkon Mathias Guttormsen i Approaching Pluto.

Juryens valg blir annonsert i Vadsø lørdag 13. desember på Ungdommens Hus. Leo Ajkic leder kåringen, som skjer i forbindelse med gratiskonserten med Leo og Store P.

Approaching Pluto

Rockebandet Approaching Pluto fra Alta er et av bandene som er nominert til å bli årets unge artist.

Foto: Therese Stenbakk

– Alle er verdige vinnere

Kandidatene er nominerte etter å ha lastet opp sin egenproduserte musikk til nettstedet ung-artist.no i løpet av 2014.

Årets jury består av juryformann Thomas Pettersen, som er produsent i Scene Finnmark, NRK-journalisten Robert Lundgren, FUNG-general i Finnmark fylkeskommune Karoline Andreassen, og kulturjournalist Reiulf Grønnevik i Altaposten.

– Vi har tre knallgode kandidater, med egenart, låtskriverteft og artistisk framtoning. Alle disse ville vært verdige vinnere, sier juryformann Thomas Pettersen.

NRK streamer utdelingen lørdag 13. desember.

Aksu

Áksu fra Alta er nominert med låta Danny.

Foto: Anastassia Fedotova

Nyheter fra Troms og Finnmark

Oda Viken

Få med deg kveldens Nordnytt med Oda Viken

Få med deg kveldens Nordnytt med Oda Viken