Denne uken blir det stor bilbeltekontroll

Politiet i Norge og Europa ønsker fokus på bilbruken og håper stor kontrollaktivitet denne uken skal sørge for at færre kjører bil uten bilbelte.

Geir Marthinsen

Distriktsleder for Utrykningspolitiet i de to nordligste fylkene sier bilbeltekontrollene vil bli avhold ved skoler og barnehager denne uken.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

I samarbeid med Trygg trafikk skal Utrykningspolitiet ha stor-kontroll av bilbeltebruken til bilistene i hele landet. Kontrollaktiviteten er en del av et stort prosjekt som holdes samtidig i hele Europa.

– Det her er en internasjonal kontrolluke, der vi setter litt ekstra fokus på den her type kontrollaktivitet. Rett og slett for å sikre at vi får enda flere til å bruke bilbelte og får enda flere til å sikre sine kjære små barn i bilen. Hvis uhellet først skulle være ute så er det en sjanse for at det kan gå bra, sier Geir Martinsen distriktsleder for Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark.

Kontroller i nærområdet

– Vi kommer til å velge ut noen steder. Det kan være skoler, eller barnehager. Ingen må bli overrasket hvis man møter oss på et slikt sted, sier Geir Marthinsen.

Det er spesielt sikring av barn i bilen som får ekstra fokus. Distriktslederen for Trygg trafikk i Finnmark, Knut Larsen, mener det er viktig at også de er med på kontrollene, fordi organisasjonen har mer kunnskap om sikring av barn i bilen, enn det Utrykningspolitiet har.

– Det holder ikke å sette barn i et barnesete som tilfredsstiller kravene, hvis de ikke er riktig innfestet. Det er mange slike ting vi skal bidra og veilede bilistene med, sammen med Utrykningspolitiet, sier distriktsleder Knut Larsen i Trygg trafikk Finnmark.

Les også: Mange hadde beltet på - Troms
Les også:
UP-sjefen rystet - Troms