Bråket i Tromsø Sp fortsetter – halve styret trekker seg

Uroen i Tromsø Senterparti fortsetter etter at nominasjonsmøtet før jul i fjor endte i splittelse. Nå trekker lokallagsleder, Ann-Sissel Enoksen seg fra vervet sammen med tre av styremedlemmene.

Ann-Sissel Enoksen

Lokallagsleder Ann-Sissel Enoksen trekker seg fra vervet sitt, sammen med tre styremedlemmer.

Foto: Kristine Østvold / NRK

Det er styremedlemmene Nils Aarsether, Torstein Myhre og Stein Halvard Enoksen som stiller sine plasser til disposisjon.

– Dette betyr i praksis at halve styret i Tromsø Sp fratrer med umiddelbar virkning. Tromsø Sp har ingen ledelse, sier Ann-Sissel Enoksen til NRK.

Sandra Borch og det resterende styret synes det er beklagelig at deler av styret trekker seg ut.

– Vi vil ha et ekstraordinært medlemsmøte ganske raskt, sier Borch til NRK.

– Regelrett et kupp

På nominasjonsmøtet i desember fjor ble det lansert en alternativ liste med Marlene Berntsen Bråthen og Sandra Borch på de to øverste plassene.

Lista med Borch og Berntsen Bråthen fikk flertall på møtet, og kommunestyrerepresentant Ann-Sissel Enoksen ble vraket.

– Det var regelrett et kupp og er hovedgrunnen til at jeg trekker meg nå. I tillegg var lista ikke omdelt, slik at man ikke visste hvilke havn man hadde å forholde seg til, sier Enoksen.

– Er du fortrolig med å sette lokallaget i denne situasjonen?

– Det er ikke jeg eller de andre styremedlemmene som nå trekker seg som har satt lokallaget i den situasjonen. Det har de klart på egen hånd.

Det har lenge vært strid i Tromsø Senterparti. Det skyldes blant annet at Senterungdommens tidligere leder, Sandra Borch, opprinnelig ikke var foreslått på lista av nominasjonskomiteen.

Sandra Borch

Mye bråk rundt Sandra Borch.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix