Heiagjengen reiser fra Finnmark til Oslo hver helg for å støtte Bilal

Etter ti uker er heigagjengen til Bilal Saab klare for det aller siste denne sesongen, selve finalen av Stjernekamp. Hver helg har de tatt turen til Oslo fra Hasvik og Alta for å få heie ham frem.

Ahmad Saab, Mona Saab, Leonora Eilertsen og Henriette Bismo Eilertsen er klar for å heie fram Bilal Saab i finalen av Stjernekamp.

(F.v.) Bilals Far Ahmad Saab, mor Mona Saab, kusine Leonora Eilertsen og tante Henriette Bismo Eilertsen er klare for å heie på Bilal i finalen av Stjernekamp.

Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK

Et hav av blå t-skjorter, papphoder av finalisten selv og skilt med slagord som «fette najs», «kos dæ» og «æ og du». Heiagjengen til Stjernekamp-finalist Bilal Saab har vært vanskelig å ikke legge merke til.

Bilals mor, Mona Saab, er en av de som har vært med på sønnens reise gjennom Stjernekamp-høsten. Hver eneste helg har hun tatt reisen hele veien fra Hasvik på Sørøya i Finnmark, til H3 Arena utenfor Oslo.

Hun synes det har vært viktig å støtte sønnen.

– Det er en kjempespennende og artig reise, men også en tøff reise for en ung mann som plutselig blir kasta inn i et sånn sirkus. For oss har det vært viktig å være til stede for Bilal, og å være nær han, sier hun.

Finalistens far synes også det har vært en fin opplevelse å være i Oslo for å heie sønnen fram.

– Det er artig å se han og alle de andre fine artistene som har vært med. Og å oppleve en fantastisk fin Stjernekamp og heie på hjertet vårt, Bilal, sier Ahmad Saab.

Stjernekamp-abstinens

For hvert nye program, har gjengen til Bilal vokst mer og mer. Flere og flere har kommet fra nær og fjern.

– De er jo faktisk gale. Det er helt sykt å se. Når man står på scenen og ser ut på dem, så ser det ut som de holder på å hoppe over alle de andre, og inn på scenegulvet. Jeg setter utrolig stor pris på hele gjengen, sier Bilal Saab.

- Det er vanvittig å ha en så engasjert heiagjeng bak seg, og jeg kommer til å stå i evig gjeld til de som har vært med så lenge.

Bilal Saab er klar for finalen i Stjernekamp.

Stjernekamp-finalist Bilal Saab er takknemlig for støtten han får av heiagjengen sin.

Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK

Den som har stått i bresjen for Bilals heiagjeng er Henriette Bismo Eilertsen. Hun kaller seg for Bilals «tante». Allerede da det ble kjent at Bilal skulle være med i Stjernekamp bestilte hun likesågodt ti turer til seg selv og datteren Leonora Eilertsen. De hadde trua!

– Man kan jo si hva man vil om det, og at det er galskap, men jeg tenker at det sier noe om de sterke båndene vi har. Vi er utrolig samla og veldig glad i hverandre. Vi kommer til å få abstinenser neste lørdag. Det er bare sånn det er, forteller Bilals «tante», Henriette Bismo Eilertsen.

– Jeg har alltid visst at han er noe helt for se selv. Det er ikke en overraskelse at han har kommet dit han er i dag, sier Bilals «kusine».

Å komme seg fra Finnmark til Oslo hver helg er ikke billig. Det har gjengen i de blåe t-skjortene funnet ut av.

– Ikke snakk om det, for all del. For å si det sånn har vi brukt opp feriebudsjettet. Vi skulle egentlig på ferie, men nå har vi hatt en ti ukers oppdelt ferie, forteller Henriette Bismo Eilertsen.

– Det har blitt noen kroner på hotell og flyreiser, og ikke minst på buss og t-skjorter. Men det er verdt hver krone, sier Bilals mor.

Stolt familie

Lørdag kl. 19.50 er det klart for finale. Her møter Bilal den andre finalisten, folkesangeren Kim Rysstad, til det aller siste oppgjøret i Stjernekamp. Da skal det avgjøres hvem av de to som blir Norges ultimate entertainer.

– Vi må si lykke til til begge deltakerne, men mest til Bilal da, sier finalistens mor.

– Det er sånn det er å være i en konkurranse, skyter far inn.

– Uansett om han vinner eller ikke er vi like stolte over at han har kommet så langt som han har gjort, sier Bilals «kusine», Leonora Eilertsen.

Stjernekamp 2019

Bilal møter folkesangeren Kim Rysstad i finalen av Stjernekamp. De skal synge tre sanger hver, i tillegg til åpningsnummer med alle sesongens artister.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Bilal skal fremføre disse sangene i finalen:

Reprise fra sesongen

  • Nordaførr - RSP og Thomax

Egen låt

  • Done Fighting - Northkid

Finalelåt

  • Castle on the Hill - Ed Sheeran
Heiagjengen til Bilal er klar for finale i Stjernekamp.

Disse har reist fra Finnmark til Oslo hver helg for å heie fram finalisten.