Barneskole i Troms tillater burkini

Elever på Finnsnes barneskole i Troms kan delta i svømmeundervisning i heldekkende badedrakt. Målet er mindre fravær i svømmetimene blant elever med muslimsk tro.

ungdomsskole

BURKINI I BASSENGET: Finnsnes ungdomsskole som har svømmebassenget som Finnsnes barneskole benytter.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Red. anm.: Etter at denne artikkelen ble publisert på bakgrunn av en Nordlys-artikkel, så har avisen beklaget bruken av ordet "tillate". Skolen aldri har "tillatt" burkini-bruk, da det i utgangspunktet ikke har vært et forbud. NRK beklager at det også i vår opprinnelige artikkel gis et inntrykk av dette.

Burkini-forslaget kom under samarbeid mellom ansatte og foresatte på skolen, skriver Nordlys.

– Det er viktig for oss at ingen elever blir fratatt mulighetene som alle andre har, sier rektor Espen Hay ved Finnsnes barneskole.

Kristin Walseth, førsteamanuensis på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier

Burkini

Burkini er en svømmedrakt for jenter og kvinner.

Foto: ANOEK DE GROOT / AFP

ved Høgskolen i Oslo og Akershus, er positiv og sier at enkelte stiller seg for negativt til å vise religiøsitet.

– Tiltaket burde være helt ukontroversielt. Rent praktisk er det dessuten bedre enn at man bader i vanlige klær, ettersom burkinien er av riktig materiale for bruk i svømmehall, sier hun.

Ifølge Kunnskapsdepartementet er det opp til den enkelte kommune og fylkeskommune å ta en vurdering i denne typen saker.

NRK har forsøkt å få en kommentar fra rektor Espen Hay ved Finnsnes barneskole. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det som står i Nordlys.

(NTB)