Ap vil redusere badeland

Tromsø Arbeiderparti sier at Tromsø kommune ikke har råd til å bygge et badeland til rundt 600 millioner kroner.

Tromsø badeland

Her er første illustrasjon av Tromsøbadet. Badelandet skaper nå strid.

Foto: Asplan Viak

Tirsdag gikk Tromsø Arbeiderparti ut med hva de mener er de viktigste sakene i kommunevalget.

Et prosjekt som Tromsø Ap stiller seg tvilende til er bygging av badeland på Templarheimen i Tromsø. Begrunnelsen er dårlig økonomi i Tromsø kommune.

Byrådet har kalkulert at badelandet vil koste 600 millioner kroner.

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Kristin Røymo mener at Tromsø kommune ikke har råd til det beløpet.

– Arbeiderpartiet vil gå inn for å bygge et badeanlegg som vi har råd til. Vi har ikke fått forslaget fra byrådet ennå, men vi kommer til å gå grundig gjennom slik at anlegget ikke bli en for stor belastning for den kommunale økonomien, sier Røymo.

I løpet av august vil byrådet presentere hva anlegget vil koste, og hvordan dette påvirker den kommunale økonomien.

Arbeiderpartiet vil i dag ikke si hvor mye penger det bør satses.

Kristin Røymo

Byrådslederkandidat Kristin Røymo mener at Tromsø kommune ikke har råd til å legge ut 600 millioner kroner for badeland.

Foto: Kari Stokke Nilsen

– Men 600 millioner kroner er for mye, mener Røymo.

– Byrådet jobber med et gigantanlegg. Vi har ikke råd til å risikere den kommunale økonomien i Tromsø. Vi må prioritere beinhardt, sier hun.

Finansbyråd Jonas Stein fra Venstre reagerer på utspillet fra Tromsø Aps byrådslederkandidat.

– Tromsø Arbeiderparti har hittil stemt for opplegget som ligger inne i langtidsbudsjettet. At de endrer mening vel to måneder før valget, blir deres sak. Jeg ønsker sterkt at Tromsø får et flott badeland. Det fortjener byen, men registrerer at Ap sår tvil om dette, sier Stein før han fortsetter:

– Vi bør huske på at av summen for hele anlegget er den kommunale andelen rundt 350 millioner kroner. Dersom vi ikke bygger nytt, måtte vi ha brukt 100 millioner kroner på oppussing av Alfheim svømmehall og drift av andre kommunale basseng.

Kristin Røymo understreker at Tromsø skal bygge et 50 meters basseng på Templarheimen på Tromsøya, men vil ha en kritisk gjennomgang av planene.

Også i flere partier er det motstand mot badeland-planene. Flere i Fremskrittspartiets kommunestyregruppe skal være mot planene.