Hopp til innhold

«Død snø 2» solgt til 20 land

Den er større, mer skremmende, mye morsommere, mer actionfylt og enda mer blodig enn den første, sier regissør Tommy Wirkola.

Død Snø (Foto/Copyright: Sveinung Svendsen/Euforia Film)

Oberst Herzog (Ørjan Gamst) og hans tropp i den første filmen. Innspillingen til oppfølgeren skal først skje til sommeren.

Det skriver produsent Kjetil Omberg i en pressemelding til NRK tirsdag formiddag.

Omberg forteller at han startet med forsiktige samtaler med utenlandske oppkjøpere under filmfestivalen i Berlin i februar.

– Innen to døgn hadde 20 land kjøpt filmen, og det kun etter å ha lest manuset.

Store filmnasjoner

Tommy Wirkola

Død snø ble laget av Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola, som også laget Kill Bill-parodien Kill Buljo: The Movie.

Foto: Meek, Tore, Tore Meek / SCANPIX

Død snø ble laget av Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola, som også laget Kill Bill-parodien Kill Buljo: The Movie. Filmen er produsert av Harald Zwart.

Filmen hadde premiere på norske kinoer 9. januar 2009.

Omberg opplyser at blant de 20 landene som forhåndskjøpte «Død Snø 2» er store filmnasjoner som Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Filmen skal starte innspillingen til sommeren, og skal stå ferdig i 2014.

Har et manus

I pressemeldingen kommer det fram at Wirkola selv er begeistret for at filmen er solgt videre, selv før filminnspillingene er startet.

– Vi har ønsket å lage en oppfølger til «Død Snø» lenge. Helt siden premieren på Sundance-festivalen i 2009 har folk spurt etter det, og tiden er endelig inne. Vi har et manus jeg er supergira på. Det er større, mer skremmende, mye morsommere, mer actionfylt og enda mer blodig enn den første. Så jeg gleder meg vilt til å slippe nazi-zombiene løs på ny, sier Wirkola.