Hopp til innhold

Lange dager i Hollywood for Wirkola

Med et filmbudsjett på 350 millioner kroner, ligger det store forventninger til Tommy Wirkolas nyeste film. Allerede neste år er det premiere på Hollywood-filmen, og det betyr lange dager for altaværingen.

Tommy Wirkola

Tommy Wirkola forteller om lange dager i klipperommet i Hollywood, hvor regissøren ifra Alta arbeider med millionfilmen om Hans og Grete.

Foto: Meek, Tore, Tore Meek / SCANPIX

– Jeg er ekstremt fornøyd med det vi har gjort til nå. Vi har laget den filmen vi snakket om for 2 år siden, den filmen som vi alle ble enige om gjennom manuset mitt, forteller altaværing og regissør Tommy Wirkola.

Han befinner seg for tiden i Hollywood, hvor han klipper sammen sin nyeste film «Hansel and Gretel: Witch Hunters», som han i sin tid skrev på gutterommet sitt i Alta.

– Filmen har mer humor, kulere action, og er mer spektakulær enn jeg noen gang turte å håpe på, sier Norges nyeste Hollywood-regissør.

350-millioners film

Filmen handler om Hans og Grete som har blitt voksne og har et anstrengt forhold til hekser. Opplevelsene fra barndommen gjør at de vier livene sine som heksejegere.

Wirkola har tidligere regissert filmer som «Kill Buljo», «Død snø» og «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa», men til sin siste film skal 31-åringen håndtere et mye større budsjett, som er rapportert til 350 millioner kroner.

Nazizombier i filmen "Rød snø"

Fra Tommy Wirkolas film «Død snø». Splatterkomedien ga regissøren internasjonal oppmerksomhet.

Foto: (hentet fra filmen "Død snø")

Tommy Wirkola

31 år gamle Tommy Wirkola kan stå foran sitt store internasjonalt gjennombrudd når han nå inntar Hollywood.

Foto: News On Request

USA/ Jeremy Renner attends MIU MIU Presents Lucrecia Martel's "Muta" in Beverly Hills, California

Hollywood-stjerne Jeremy Renner skal spille Hans i den moderne versjonen av Hans og Grete.

Foto: PHIL McCARTEN / Reuters

Lange dager i Hollywood

Wirkola forteller at det er lange dager med klipping av filmen for øyeblikket.

Sammen med klipperen Jim Page, og hans mannskap tilbringes det mange timer i klipperommet i Hollywood.

– Vi holder fremdeles på med klipping av filmen. De første 10 ukene har jeg brukt til å sette sammen min versjon av filmen. Arbeidsdagene er veldig fine, men lange, noe om selvfølgelig er vanlig med tanke på hvor vi er i prosessen nå. Jeg digger å jobbe med Jim Page og mannskapet hans. De er usedvanlig dyktige og har like barnslig humor som meg. Det er en bra kombinasjon, forteller Wirkola.

– Har det vært noen utfordringer i arbeidet med filmen?

– Det er det hele tiden. Akkurat nå spiller musikk og lyddesign en stor rolle, og har tatt opp mye av tiden min, sier han.

Gode tilbakemeldinger

Wirkola forteller at han har fått gode tilbakemeldinger på det arbeidet som nå er gjort.

– Produsentene, som er en separat del fra studioet, og som i dette tilfellet er Gary Sanchez productions, har allerede sett filmen. De er stålendes fornøyd. De har vært min største støtte helt siden vi startet med manuset, og har vært med meg siden dag én, sier han.

Snart klar for filmtest

Snart skal filmstudioet se filmen, og komme med sine tilbakemeldinger og tanker.

– Det nærmer seg tiden hvor studioet skal se filmen, noe som selvfølgelig er ekstremt spennende. Det er de som har betalt for gildet, og også hatt såpass tro på meg at de har gitt meg denne sjansen. Så jeg håper det går bra, og at de er fornøyde med det de ser, sier 31-åringen.

Filmen skal også bli testet av publikum før den når vanlige kinogjengere.

– Selv om filmen ikke har premiere før 2. mars, så skal den testes for et publikum opp til flere ganger, for å vite hva som fungere og hva som ikke gjør det. Jeg gleder meg enormt mye til å se den med et publikum for første gang. Det blir et høydepunkt, forteller Wirkola.

Video Tommy Wirkola om Død Snø på Sundance

VIDEO: Tommy Wirkola viste «Død snø» under Sundance-festivalen i Utah i 2009, og møtte viktige bransjeaktører. NRK Finnmark møtte ham hjemme i Alta før avreise til festivalen. Fra desember 2008.