Hopp til innhold

– Vitnene blir viktige

Troverdigheten til vitnene i narkosaka mot de åtte Hells Angels-tilknyttede tiltalte kommer til å bli et sentralt tema.

Hugo Henstein

Aktor Hugo Henstein mener vitnenes troverdighet vil bli viktig i saken mot åtte menn tiltalt for narkotikatransport.

Foto: FOTO: Nils Henrik Måsø / NRK

Etter snart fire uker i Nord-Troms tingrett nærmer man seg slutten på rettssaken mot de åtte tiltale med bånd til motorsykkelklubben Hells Angels.

Et 20-talls vitner har allerede forklart seg, men det gjenstår nesten like mange. Troverdigheten til vitnene kommer til å bli en sentral del av saken, mener påtalemyndigheten.

– En fellesnevner for en stor del av vitnene som har forklart seg er store sprik mellom det de har sagt i rettssalen og det de tidligere har forklart i politiavhør, sier aktor Hugo Henstein.

Påtalemyndigheten har slitt med å få vitner til å fortelle det aktoratet tror de vet. Flere av vitnene har i stor grad forklart seg i strid med de politiforklaringene de har avgitt tidlig i etterforskninga. Enkelte sier også at de husker svært lite når de skal forklare seg i retten.

– Vi har hørt både tiltalte og vitner forklare seg annerledes enn det som fremgår av tiltalebeslutningen, og til dels forskjellig fra hverandre. Det er klart at det blir et poeng for oss videre i prosedyrene, sier Henstein.

Åtte tiltalt for mafiavirksomhet

Totalt åtte menn er tiltalt i saken, som regnes som en av de største noensinne i Nord-Norge.

De åtte er tiltalt for omfattende narkotikatransport fra Oslo til Nord-Norge. I tillegg er de tiltalt etter straffelovens paragraf om organisert kriminalitet, den såkalte «mafiaparagrafen.»