– Viser at jeg er sjefen i år igjen

Morten Blien (30) fra Tana vant i helga Europamesterskapet i vanncross med skuter som ble arrangert i Kirkenes.

Morten Blien vant EM i vanncross i Kirkenes

Morten Blien vant EM i vanncross i Kirkenes i helga, neste mål er VM i USA til neste år.

Foto: Jan Helmer Olsen

– Det betyr veldig mye, i alle fall når man gjør det for andre året på rad. Viser at jeg er sjefen i år igjen, sier en blid Morten Blien etter helgens triumf.

Tana-væringen har lagt ned en stor innsats for suksessen han nå har.

– Med service, trening og alt så bir det fort en 30 timer i uka. Vi begynner jo allerede i april å gjøre klart, og når mai kommer og snøen forsvinner så holder vi på hele sommeren.

VM er neste mål

I Tana her det de siste årene blitt et lite miljø for å gjøre skuter på vann, og de er nå åtte kjørere. Nærmeste mulighet for trening er Vadsø, og dit drar gjengen ofte. Morten Blien er veteran, og har i 18 år drevet med motorsport.

EM i vanncross i Kirkenes

Det var mange som kjørte fort i EM, men ingen kunne hamle opp med Tana-væringen Morten Blien.

Foto: Jan Helmer Olsen

– Når jeg nå innser hvor lenge jeg har holdt på, så er det kanskje på tide og gi seg, fleiper Blien. Allerede nå starter han oppkjøringen mot VM i USA til neste år.

– VM-sesongen begynner allerede i neste uke, med papirarbeid, og så skal høsten brukes til å bygge den nye skuteren som skal brukes, sier Blien som har vunnet alle de viktige løpene i Europa - deriblant det svenske mesterskapet.

Ikke pengene som driver

Etter helgas storseier ble skuterkjøreren belønnet med premier til en verdi av rundt 20 000 kroner. Det er ikke de store pengene i sporten, men det tar han med knusende ro.

– Jeg gjør det ikke for pengene, men fordi jeg trives med det. Det er veldig artig, veldig artig. Når man er i toppen er det enda artigere, slår han fast.

Med gode støttespillere i Tana, og oppofring av alt av fritid i sommerhalvåret er målet klart for neste sesong.

– Målet er helt klart å reise til USA og bli verdensmester, sier Morten Blien som i høst vil prøve å sette verdensrekord i antall kilometer tilbakelagt med snøskuter på vann.

Se video fra helgens konkurranse, laget av fotograf Jan Helmer Olsen fra Karasjok.