– Vil du ha en bassengplass?

Regnværet skaper trøbbel for landsskytterstevnet. Campingplassene er delvis oversvømt, og det er ventet flere regnskyller fram mot helga.

landsskytterstevnet i Målselv

Campingvogn i trøbbel på LS 2016.

Foto: Eva Rubbås Risvik

– Hei. Vi skulle gjerne hatt en campingplass på hovedcampen?

– Ja, vil du ha med basseng?

Slik svarer innkvarteringsansvarlig for landsskytterstevnet i Øverbygd i Indre Troms når NRK ringer.

For onsdagens kraftige regnfall skaper problemer for landsskytterstevnet som starter fredag. Områdene som skal brukes som campingplass ble nemlig delvis oversvømt i regnværet.

– Vannet er i ferd med å trekke ned i bakken, men fortsatt er det så bløtt at folk kjører seg fast. Dette trengte vi absolutt ikke, sier innkvarteringsansvarlig Eva Rubbås Risvik til NRK.

24 mm regn på kort tid

Det var ved 15-tiden onsdag ettermiddag at himmelen åpnet seg over indre Troms. De neste fire timene ble det registrert 24,5 millimeter nedbør på målestasjonen i Tamokdalen, ei drøy mil fra stedet Landsskytterstevnet arrangeres.

– 24,5 millimeter nedbør på fire timer er mye, sier meteorologikonsulent Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Rundt 3.500 skyttere er ventet til landsskytterstevnet i Øverbygd. Men siden mange har familien med, vil besøkstallet passere 10.000 personer. Mange av disse skal bo i telt, campingvogner og bobiler på fem ulike steder i Øverbygd. De første er allerede på plass, mens storinnrykket skjer torsdag og fredag.

Mer nedbør i vente

Nå jobber landsskytterstevnet på spreng for å sette campingområdene i stand igjen etter det kraftige regnværet.

– Nå gruses vegene opp på ny, og det kjøres på pukk slik at vannet dreneres unna, sier Risvik til NRK, som krysser fingre for tørt vær de neste dagene.

Dessverre for arrangørene blir det ikke slik. Ifølge Skoglund på Vervarslinga er det mer nedbør i vente i indre Troms allerede fredag.

– Prognosene forteller om regn også i morgen, men langt fra like mye som på onsdag. Lørdag og søndag tørker det opp, før det kommer mer regn søndag kveld og mandag. Etter det ser det bra ut, sier Skoglund til NRK.