Hopp til innhold

– Lenge siden vi bestemte oss for å vinne dette rennet

Nordnorsk mesterskap i langrenn (NNM) gikk av stabelen i helga på Storelva skistadion på Kvaløysletta. Lederen er svært fornøyd.

Bardufoss-gutta med edelt metall

Maximilian Bie og Erik Valnes fornøyd med helgas NNM.

Foto: Fredrik Haugerøy / NRK

Mange tok turen ut i vinteren for å se på løpere fra hele Nord-Norge ta ut det siste de hadde, for å til slutt stå øverst på pallen.

– Fredagen var den beste dagen når det kommer til tilskuere, det var veldig mange skoleklasser her for å heie. Det var vell rundt 600 tilskuere her, sier leder i organisasjonskomiteen for NNM, Nina Skogstad.

Nina Skogstad tydelig fornøyd med hvordan NNM har foregått.

Nina Skogstad synes NNM har gått kjempebra.

Foto: privat

Skostad sier arrangementet gikk kjempebra og er veldig fornøyd. Men det har vært noen utfordringer.

– Nordnorsk mesterskap er en stor happening, når det er deltagere fra Nordland, Troms og Finnmark så blir det arrangementet stort. De sørpå skjønner kanskje ikke hvor stort NNM faktisk er.

Hun synes det som kanskje var mest kjedelig var at Petter Northug måtte trekke seg på grunn av sykdom.

– Hadde han kommet ville det vært mange flere tilskuere, sier Nina Skogstad.

Seieren var planlagt før starten

På søndag var det siste dag i NNM, der det var duket for sprintstafett. Spennet i aldersklassene gikk fra seniornivå ned til utøvere i trettenårsalderen. Under herrenes finale tok en duo fra Bardufoss og Omegn Idrettsforening (BOIF) en tidlig ledelse.

Maximilian Bie og Erik Valnes fra BOIF tok seieren med i overkant av førti sekunder på andreplassen. Erik Valnes sier seier på sprintstafetten var noe de hadde planlagt lenge.

– Vi har tenkt at det er her vi har hatt den beste muligheten til å innfri forventninger og ta topplasseringen, vinner Erik Valnes.

– Det var en sterk gruppe med løpere som satte ut fra start. Vi hadde en forventning om at det skulle bli jevnt. Men plutselig slapp de bakskiene mine. Da var det bare å fortsette i tempoet jeg hadde, sier Maximilian Bie.

Bardufoss-duoen sier det nå skal bli godt å restituere seg etter en hektisk helg. På fredag gikk de 7,5 kilometer der Bie tok femteplass og Valnes tok tredjeplassen. Noe de er veldig fornøyd med.

Mange hadde tatt turen til Storelva skisenter på søndag

På søndag var det ca. 200 tilskuere på Storelva skisenter.

Foto: Fredrik Haugerøy / NRK

Fornøyd med to av tre

Lørdagen var det tremil på planen. Et renn ingen av de er spesielt fornøyd med i ettertid. Valnes som kom på en niendeplass sier forholdene var litt vanskelige.

– Det ble en del tyngre enn vi hadde trodd, det var litt usikre forhold, men fredagens renn satt fortsatt i kroppen. Da ble det vanskelig å hevde seg i toppen.

Maximilian Bie følte seg frisk i starten av tremila, men endte opp med å bryte.

– Jeg hadde god fart i starten og kroppen føltes fin. Men så smalt det og jeg klarte ikke å fortsette.

– Men gode prestasjoner på to av tre renn er vi veldig fornøyd med, Valnes.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark