Hopp til innhold

– Kommunen har ansvaret

– Helsetjenesten ved asylmottakene er ikke vårt ansvar, sier UDI.

Direktør i UDI Nord, Bjørn Fridfeldt.

Direktør i UDI Nord, Bjørn Fridfeldt.

Foto: Håvard Lior / NRK

Regionleder Bjørn Fridfelt i UDI legger i stor grad ansvaret på Tranøy kommune for at forholdene ved asylmottaket i Skrolsvik er kritikkverdig.

NRK Brennpunkt avslørte i dokumentaren "Himmelgrå" tirsdag kveld store mangler ved mottaket, og flere politikere har onsdag tatt til orde for å stenge mottaket.

Se dokumentaren igjen her

- Når det gjelder renhold og helsetilbud ved mottaket, så er det det kommunale helsevesenet som skal kontrollere at mottaket tilfredsstiller kravene, sier Bjørn Fridfelt til NRK.

Kommunen får nesten en million kroner fra UDI til dette, opplyser han.

Ønsker forbedringer

UDI har tilsyn når det gjelder drifta og fører tilsyn med alle mottakene en gang i året, forteller Fridfelt:

- Da skrives det en fyldig rapport. Vi har hatt tilsyn i Skrolsvik og i denne uka gjøres rapporten ferdig og skal sendes over til mottaket. I løpet av to uker kommer rapporten til å bli offentlig.

- En del av kommentarene går på at vi ønsker et enda sterkere aktivitetstilbud fordi mottaket ligger i et lite lokalsamfunn. Vi ønsker også at mottaket rimelig kjapt skal få i stand et informasjonsmøte for bygdefolket, sier Fridfelt.

Fridfelt sier at han har et godt samarbeid med Tranøy kommune. I neste uke skal han møte ordføreren og rådmannen for å diskutere asylmottaket.

Bjørn Fridfelt ble intervjua av Martin Steinholt i Nordaførr på P1 onsdag.
Hør hele intervjuet her.