Hopp til innhold

Rahim forlater Senjehesten

Rahim skulle tvangssendes til Vadsø – Nå tar lokalbefolkningen ansvar.

Rahim Rostami flytter fra Senjehesten

Rahim Rostami flyttet fra Senjehesten asylmottak i går, og hjem til sin tidligere verge. – Loftsværelset han bor på nå er dobbelt så stort som det han delte med to andre på asylmottaket, mener husvert Frode Olsen.

Foto: Frode Olsen

Asylsøker Rahim Rostami fortalte på folkemøte om Senjehesten asylmottak at asylsøkerne hadde sendt klagebrev til UDI. Etterpå bestemte UDI seg for å flytte ham til Vadsø, mot hans vilje.

Men nå får saken en annen vri for Rostami. Han flytter inn på et loftsværelse hos sin tidligere verge, Frode Olsen.

– Vi gjør dette fordi vi har jo blitt glad i gutten. Og så føler jeg et visst medansvar, siden jeg sa til han at han sto fritt til å si det han mente om Senjehesten og UDI, og så viser det seg jo at det gjør han slett ikke, sier Olsen.

– Det er helt åpenbart at han blir straffet for å ha sagt fra. Men nå slipper han i det minste å flytte til Vadsø.

Mister støtten fra UDI

Rahim Rostami mister pengestøtten fra UDI når han nå flytter ut fra mottaket. Men til gjengjeld bor og spiser han gratis hos Olsen.

Rostami er fornøyd:

– Det er bedre å bo her, for i Vadsø kjenner jeg ingen. Jeg har bodd ett år her i Skrolsvik, og kjenner mange her – ikke bare på asylmottaket. Nå får jeg være nære dem, sier Rostami.

Flyttet på dagen

Frode Olsen

– Vi hadde familieråd og var fullt enige om å tilby Rahim loftsværelset, sier Frode Olsen.

Foto: Privat

Da Rostami i går fikk beskjed om at han skulle forlate Senjehesten, ringte han Olsen, som er hans tidligere verge. I løpet av ettermiddagen svarte Olsen at han heller kunne bo hjemme hos dem.

– Da UDI ga beskjed om at han skulle flytte vekk herfra, hadde vi familieråd og vi ble med en gang enig i at det var for galt at Rahim måtte forlate her. Vi ville ha han her, for han er en ressurs for stedet, sier Olsen.

Olsen er sterkt kritisk til hvorfor Rostami ble flyttet.

– Rahim har aldri vært involvert i noen episoder på asylmottaket. Han har oppført seg eksemplarisk. Det eneste han har gjort er å være talsperson for asylsøkerne i Skrolsvik. Derfor ville tvangssende ham til Vadsø, sier han.

– Gir dem tilbud om å starte på ny frisk

Tidligere har regionleder Bjørn Fridfeldt i UDI Nord avvist at dette er en hevnaksjon mot Rostami.

UDI behøver ikke begrunne hvorfor vi flytter vekk Rostami. Vi gir ham og tre andre asylsøkere et tilbud om å starte på ny frisk et nytt sted, og skape ro rundt driften av Senjehesten asylmottak, sa Fridfeldt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.