– Jeg trodde først det var en rotte

Se hva som dukket opp inne i peisen til Therese Charlotte Margrethe Nielsen.

Therese Nielsen

Therese Charlotte Margrethe Nielsen oppdaget plutselig noe i sidesynet. Det var ikke «hvem som helst» som satt og kikket på henne.

Foto: Privat

– Som dere ser har jeg en fugl i peisen min, med ringmerke på foten. Den står bare og stirrer på meg, så jeg lurer på hva jeg skal gjøre, skrev Therese Charlotte Margrethe Nielsen, bedre kjent som Tromsøbloggeren TCMN, i facebookinnlegg torsdag kveld.

Til NRK forteller hun at fuglen har kommet seg ned gjennom pipa, men at den ikke kommer seg ut.

– Jeg satt og spiste i sofaen, plutselig så jeg i sidesynet at noe bevegde seg inne i ovnen. Jeg trodde først det var en rotte, sier Nielsen.

Hun nekter å åpne døra til peisen, men har bedt politi og brannvesen om bistand, sier bloggeren til avisen Nordlys som først omtalte saken.

– Jeg tørr ikke ta den ut selv. Den kan bite, eller flakse rundt i leiligheta og gjøre den skitten. Det vil jeg heller ikke, sier hun til NRK.

som dokker ser så har æ en fugl i peisen min. med ringmerke på foten. den står bare og stirre på mæ, så lurte egentlig bare på ka æ gjør? tørr ikke ta i den eller slippe den ut.

Posted by Therese Charlotte Margrethe Nielsen on Thursday, June 2, 2016

– Kan endelig sove godt

Klokken 21:00 kom endelig brannvesenet på besøk for å hjelpe fuglen, 1,5 time etter at den dukket opp.

– Den har sittet der omtrent en time og bare stirret på meg, sier Nielsen.

– Brannvesenet tok den bare i hendene og løftet den ut. Den var veldig skitten. Men nå kan jeg sove godt, uten at noen står og kakker på peisvinduet i alle fall.

– Glemte sugerør

Brannvesenet reiste ut med seks brannmenn på oppdraget. Det skal sies at de først hadde vært på et annet oppdrag, men like fullt var de mannsterke da de kom inn i stua til Nielsen.

– Det gikk kjempefint å få den ut. Den var litt sotete, men ellers i fin form, sier vakthavende på 110-sentralen, Randi Hansen.

Hun sier det ikke er uvanlig at de har fuglberging som oppdrag på denne tiden av året. Det bekrefter også brannmester, og leder for oppdraget hos Nielsen, Erik Benjaminsen.

– På denne årstiden berger vi ofte måser fra takrenner og piper. Det er en allsidig tjeneste vi driver, sier han.

Benjaminsen sier at den ringmerkede fuglen var merket med J308.

– Vi er ikke helt sikker på hvilken fugl det er, men lurer på om det kan være en havhest. Den hadde det i alle fall bra, og vi satt den ut i hagen og forsøkte å gi den vann, sier han.

– Men det er ikke så enkelt å gi en fugl vann fra flaske, og vi hadde ikke med oss sugerør.