– En spennende politiker som skal overta i denne rollen

Direktør for Norges Råfisklag har tro på Per Sandberg (Frp) som ny fiskeriminister.

Montasje Myrvang og Aspaker og Sandberg

Direktør for Norges Råfisklag, Trygve Myrvang, har høye forventninger til Per Sandberg som Fiskeriminister, etter at Elisabeth Aspaker blir EU-minister.

Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix/NRK

– En spennende politiker som skal overta i denne rollen.

Det sier direktør Trygve Myrvang i Norges Råfisklag om utnevnelsen av Per Sandberg som ny fiskeriminister.

– Vi kommer til å ta godt imot han. Han vet om store utfordringer for næringa, blant annet stortingsmeldinga som skal opp i kommende vårsesjon.

– Hva er dine forventninger til han som fiskeriminister?

– Først og fremst at han er god til å lytte til næringas representanter, både den tradisjonelle og havbruksnæringa.

– Blir det store endringer i fiskeripolitikken med en statsråd fra Fremskrittspartiet som statsråd?

– Det tror jeg ikke. Regjeringsplattformen ligger jo fast, og med Venstre og KrF som støttepartier, sier Trygve Myrvang til NRK.

Kjell Ingebrigtsen ute på havet

Leder for Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigtsen, er fornøyd med å få en aktiv minister som Sandberg i posten som Fiskeriminister.

Foto: Norges Fiskarlag/Erik Indrestrand

Stor erfaring og ståpåvilje

Leder for Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigtsen, synes det er et godt utgangspunkt å få en fiskeriminister med adresse på Senja.

– Han vet hvor stor betydning vår næring har for kysten og for Norge totalt sett, og vi ønsker Sandberg velkommen til en spennende jobb i en spennende næring, sier Ingebrigtsen.

Han mener ikke at Sandbergs manglende fiskeripolitiske erfaring skal gå i hans disfavør.

– Han er en politiker som har stor erfaring og det tror vi vil bli en god egenskap å ha med seg inn i jobben han skal gjøre. Vi hadde i utgangspunktet ikke regnet med at han skulle bli fiskeriminister, men vi ser på det som en stor egenskap, sier Fiskarlaglederen.

– Vi er fornøyd med at vi har fått en politiker som er så på, og det gir oss muligheter. Og så har vi jo lagt merke til at Ronny Berg blir statssekretær, og jeg tror de to sammen vil utfylle hverandre på en god måte.

Forbedre mulighetene i EU

Ingebrigtsen mener fiskerinæringen er den viktigste næringen i dag. Derfor er han også glad for at tidligere fiskeriminister, Elisabeth Aspaker, går inn som minister for EU-spørsmål.

– Det er et viktig poeng, og vi ser på det som positivt, fordi vi er avhengig av å forbedre våre muligheter inn mot EU. At Aspaker har kommet inn i den posten tror jeg vil være et pluss for oss, sier Ingebrigtsen.