– Det var utrolig tungt å fortsette etter 107 hopp

For å sette ny nordisk rekord i fallskjermhopp, måtte Tommy Botten Jensen hoppe 107 hopp på 24 timer. Han hoppet hele 150 hopp på 12 timer. Bli med på et av rekordhoppene lenger ned i saken.

Nordisk rekord i fallskjermhopp

Her tar Tommy Botten Jensen sitt hopp nr. 150. En kompis var med for å ta bilder på omtrent 2000 meter over bakken.

Foto: Eirik Frantzen

Det var under Nord-Norges største fallskjermsamling på Elvenes i Salangen at de nye rekordene ble satt.

Målet var at Tommy Botten Jensen skulle slå den nordiske rekorden i fallskjermhopping, som var på 106 hopp på 24 timer. Det klarte han med god margin.

– Det var utrolig tungt å skulle fortsette etter at jeg hadde hoppet 107 ganger, og dermed slått den gamle rekorden. Men jeg hadde bestemt meg for 150 hopp, og da ble det 150 hopp. Det er en god følelse og nå målet sitt, forteller Botten Jensen til NRK.

Bli med på et av rekordhoppene:

Norgesrekord i fallskjermhopp i Salangen.

Her tar Tommy Botten Jensen et av de første hoppene i den nye rekorden. Video: Privat

– Føles som en runde med juling, om ikke to

Det ble 150 hopp på fallskjermhopperen på rett over 12 timer, noe som tilsvarer rundt et hopp per femte minutt.

– Det føles ut som at jeg har fått en skikkelig runde med juling, om ikke to. Er så støl og sliten i kroppen at jeg ikke har ord på det, etter påkjenningen fra alle hoppene, sier han.

Nordisk rekord fallskjermhopp

For å få ny nordisk rekord måtte Tommy hoppe 107 hopp på 24 timer. Han hoppet 150 på rett over 12 timer.

Foto: Eirik Frantzen

For å få til stuntet er det leid inn to fly av typen Cessna 82 og over 20 mann for å tilrettelegge for at det blir flest mulig hopp på kortest tid på en trygg måte.

Den erfarne hopperen endte opp med å utføre 12,5 hopp i timen.

– Jeg merket ikke selv hvor krevende det var. Da jeg hadde passert 110 hopp ble jeg bedt av legen i teamet om å sette meg ned for å ha en ti minutters pause, fordi jeg var kritthvit i ansiktet. Jeg fikk i meg litt mat og drikke, og var klar til en ny runde, forteller Botten Jensen.

Både ny norges- og nordisk rekord

Det var i fjor under Skydive Elvenes at Tommy Botten Jensen begynte å snakke om prøve å hoppe til ny nordisk rekord.

– Det er en konkurranseidrett vi holder på med, og dette er en rekord som har stått i fem-seks år. Etter en del tanker og diskusjoner fant vi ut at denne er mulig å slå, forteller Botten Jensen til NRK.

Det ble satt både ny norges- og nordisk rekord i Salangen. Planen var at den nordiske rekorden skulle slås i løpet av lørdag formiddag, men ble slått allerede fredag kveld.

– Jeg tok det første hoppet klokken elleve fredag formiddag, og landet rett over klokken 23 fredag kveld. Det har vært veldig intensivt, men det var absolutt verdt det, sier han.

Rekorden blir registrert i Norges Luftsportforbund, i tillegg skal det sendes inn dokumentasjon til det europeiske forbundet.

Nordisk rekord i fallskjermhopp

De fleste hoppene ble gjort 600 meter over bakken, men på dette hoppet gikk Tommy høyere opp. Omtrent 2000 meter over bakken.

Foto: Eirik Frantzen